26 / 04 / 2024

Manisa Şehir Hastanesi'nin temeli pazar günü atılacak!

Manisa Şehir Hastanesi'nin temeli pazar günü atılacak!

Kamu özel işbirliğiyle yapılacak şehir hastaneleri projesi kapsamında, 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi’nin temeli 1 Aralık 2013 Pazar günü atılacak. Temel atma törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak....




Türkiye’nin en önemli ve en büyük sağlık yatırımlarından şehir hastaneleri projesi kapsamında, 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi’nin temeli 1 Aralık 2013 Pazar günü atılacak. Kamu özel işbirliğiyle yapılacak hastanenin temel atma törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak.


Manisa ve çevre illere hizmet verecek, ilin standardını yükseltecek, dört binada yer alacak hastanede poliklinik oda sayısı 156, genel yoğun bakım yatak sayısı 73, yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı 37, acil oda sayısı 7, toplam hasta oda sayısı 320, ameliyathane salonu 20, diyaliz yatak sayısı 15, helipad 1, kapalı otopark kapasitesi bin 674 arabalık olarak hazırlandı.


Manisa Şehir Hastanesi'nin de aralarında yer aldığı, kamu özel işbirliğiyle 14 ilde yapılacak 15 hastane ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu binasının projesinin imza töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 12 Eylül 2013 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenmişti. Erdoğan, imza sırasında yüklenici firma YDA ile fiyat ve sürenin kısaltılması amacıyla pazarlık yapmış, hastanenin maliyeti 362 milyon liradan 350 milyon liraya düşürülürken yapım süresinin de 24 aydan 18 aya indirilmesi konusunda söz alınmıştı.


Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla projesi imzalanan şehir hastaneleri şunlar: Manisa, Adana,  Ankara  Bilkent, Ankara Etlik, Elazığ, Gaziantep, İstanbul İkitelli, Kayseri, Mersin, Yozgat,  İzmir  Bayraklı, Konya, Bursa, Kocaeli ve Isparta.


Haberciniz


Geri Dön