23 / 04 / 2024

Manisa Şehzadeler'de imar değişikliği yapıldı!

Manisa Şehzadeler'de imar değişikliği yapıldı!

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde, eski askeri hastane ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Yabancı Diller Okulu'nun bulunduğu 80 dönümlük alanda yapılan imar değişikliği yapıldı.



Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde, eski askeri hastane ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Yabancı Diller Okulu, İlahiyat Fakültesi ile Tariş depolarının bulunduğu 80 dönümlük alanda yapılan imar değişikliği ile ilçeye kapalı pazaryeri, kaymakamlık binası, ortaokul binası, belediye hizmet binaları ve yeni yüksekokul binası kazandırılacak. 


Şehzadeler Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda ilçe sınırları içinde yapılan imar değişikliğiyle okul, resmi kurum ve pazaryeri gibi birçok tesisin yapılabilmesinin önü açıldı. Eski askeri hastane ve CBÜ Yabancı Diller Okulu, İlahiyat Fakültesi ile Tariş depolarının olduğu alanda yapılan imar çalışmasıyla, Şehzadeler'e yeni bir kapalı modern pazaryeri, Kaymakamlık binası, ortaokul binası, belediye hizmet binaları ve yeni yüksekokul binası kazandırılmış oldu. 


Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, imar değişikliği için 2 yıldır çalıştıklarını belirterek, 80 dönümlü alanda yapılan değişiklikle kronik sorunların aşılacağını dile getirdi. Çelik, "İlçede sokak aralarında kurulan pazarlar vatandaşa çile çektiriyor. Yeni pazaryerini 8 bin metrekarelik Tariş depolarının olduğu alana kuracağız. Pazarcılarımızı ve vatandaşlarımızı sokak aralarında ilkel şartlarda pazarcılık hizmeti vermekten ve almaktan kurtarmış olacağız. Yine Tariş ve Celal Bayar Üniversitesi arasında düzenleme ortaklık payından çıkan bir bölgede bir ortaokul arsası çıkmış oldu. İlçemizde de büyük ölçüde okul ihtiyacımız var. Bu sayede bu ihtiyacımız da karşılanmış olacak" dedi. 


YENİ KAYMAKAMLIK BİNASI YAPILACAK

İmar çalışması ile Şehzadeler Kaymakamlığı için de yeni bir kaymakamlık binası yapılacağını kaydeden Çelik, "İmar çalışmamamızda eski askeri hastanesinin olduğu alanda da büyük bir resmi kurum alanı ve belediyemizin gençlik merkezi, kreş ve sosyal donatı alanları gibi bir kısım hizmetlerinin verile bileceği bir belediye hizmet alanı oluşturduk" diye konuştu.


Hürriyet




Geri Dön