24 / 04 / 2024

Manisa Soma'da yapılaşma durduruldu!

Manisa Soma'da yapılaşma durduruldu!

Manisa Soma'nın revizyon imar planı Belediye Meclis Toplantısı'nda iptal edildi. Bölgede inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izni verme işlemleri durduruldu.



Mahkeme kararına göre ise Soma'nın revizyon imar planının iptal edilerek, İnşaat ruhsatı ve yapı kullanma izni verme işlemlerinin durdurulduğu öğrenildi. Belediye Meclis Toplantı Salonunda gündeme gelen konuda 58 metrekare yeri bulunan bir vatandaşın 2015 yılında imar tadilatı nedeni ile açtığı davaya istinaden mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararı 2014 yılında imar revizyonu içine alınınca Soma Belediyesinin Soma merkezde inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izni işlemleri mahkemece durduruldu.  


Belediye Meclis Toplantı Salonunda gündeme gelen konuda 58 metrekare yeri bulunan bir vatandaşın 2015 yılında imar tadilatı nedeni ile açtığı davaya istinaden mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararı 2014 yılında imar revizyonu içine alınınca Soma Belediyesinin Soma merkezde inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izni işlemleri mahkemece durduruldu. Konu Geçtiğimiz akşam yapılan Nisan Ayı Soma Belediye Meclis Toplantısında gündeme getirildi. Belediye Hukuk İşleri sorumlusu ve İmar İşleri Şehir Planlamacısı konu hakkında hukuksal ve imar uygulamaları anlamında bilgi verirken mahkeme kararına yapılan belediye itirazı sonuçlanıncaya değin yapılacak bir şey olmadığı dile getirildi. Belediye Başkanı Haşan Ergene ise 'Soma Merkez'de 14 mahallede bekleyeceğiz. Mahkemenin kararını bekleyeceğiz. Eğer plan iptal edilirse yeni bir plan hazırlayacağız. Yargı kararına uymak zorundayız. Başka bir şansımız yok. Gerekli yazışmaları yapıyoruz. Bu süre içinde yeni inşaat ruhsatı ve yapı kullanım izni veremeyece ğiz. Sonucu bekleyeceğiz' dediği öğrenildi. 



Karaelmas Gazetesi


Geri Dön