24 / 04 / 2024

Manisa teleferik ihalesi 28 Nisan'da!

Manisa teleferik ihalesi 28 Nisan'da!

Manisa'nın 40 yıllık rüyası gerçek oluyor. Manisa'nın en önemli alanlarından biri olan Spil Dağı Milli Parkı'na yapılacak teleferik için 28 Nisan 2015' tarihinde ihaleye çıkılacak.




Manisa'nın 40 yıllık rüyası gerçek oluyor. Manisa'nın en önemli alanlarından biri olan Spil Dağı Milli Parkı'na yapılacak teleferik için 28 Nisan 2015'te ihaleye çıkılacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Spil Dağı Milli Parkı İmar Planı kapsamında oteller, spor tesisleri ve teleferik hattı yapımı ve işletilmesiyle ilgili hazırlıkların tamamlanarak ihale sürecinin başlatıldığını söyledi. Bayrak, Türkiye'nin gözbebeği milli parklarından olan Spil'e yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yapılacağını belirtti.


Marka kent

Manisa'nın teleferik hayalinin yıllardan beri devam ettiğini ifade eden Bayrak, 28 Nisan'da yapılacak ihaleyle bu hayalin gerçekleşeceğini söyledi. Bayrak, "Birkaç yatırımcı bununla ilgileniyor. Bittiğinde Manisa için çok harika bir üs olacak. Manisa'nın marka kent olmasına da büyük katkı sağlayacak. Spil'e teleferikle çıkmak, sadece yerli değil yabancı turistler için de bir tercih nedeni olacak" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön