26 / 04 / 2024

Manisa Turgutlu'da imar sorunu yaşanıyor!

Manisa Turgutlu'da imar sorunu yaşanıyor!

Turgutlu'da ziyaretlerde bulunan Manisa Milletvekili Recai Berber: "Bir buçuk yıl uygulama gösterdi ki burada büyük aksaklıklar var. İmar planı merkezde olabilir, olması da gerekir. Bunun yarattığı sorunları belki de 50 yılda çözemeyeceğiz"



TURGUTLU İlçesi'ni ziyaret eden Manisa Milletvekili Recai Berber basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Büyükşehir Kanununu daha fazla büyük hizmetler olsun diye çıkardık. Çok yerde onun faydalarını görüyoruz. Ama maalesef her gittiğim yerde büyükşehire devredilen hizmetlerden dolayı, kaynaklar da oraya geçtiği için ilçe belediyeleri bu hangi siyasi parti olursa olsun Manisa merkezden Manisa'nın her köşesine aynı kalitede hizmet götürülemiyor maalesef." dedi. 


AK Parti Manisa Milletvekili ve Milletvekili adayı Recai Berber dün sabah Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek Site Başkanı Hasan Yaman'dan bilgi aldı. Berber ve Ak Parti Turgutlu İlçe Başkanı Av. Mürşit Gedizli ile bazı yönetim kurulu üyeleriyle site esnafıyla görüştü, onların sorunlarını dinledi. 


Site Lokantasfnda kahvaltı yapan Berber ve beraberindekiler daha sonra Turgutlu Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Hasan Yaman'ı ziyaret etti. Burada da Başkan Hasan Yaman'ın sorunlarını dinleyen Berber: "Buradaki site Ege Bölgesi'ndeki en büyük ve eski sitelerinden, 2500 yakın çalışanı var." dedi. Berber, kooperatifteki doktor sorununun çözülmesi için ilgililere telefonla talimat verdi. Bir vatandaşın "Turgutlu Manisa karayolunun yağmurda sürücüleri zor durumda kalıyor, bu sorunun çözülmesi gerekiyor: "şeklindeki sorusuna Berber: "Manisa Turgutlu arası malesef Karadeniz'deki yollar gibi yağmur yağdı mı sürücüler geçemiyor, yolun bir yanı ova. Yağmur yağdı mı yol su içinde kalıyor. Ortada menfez olması lazım. İnşalah bu da yapılacak."dedi Berber: "Sanayi siteleri ihtiyaça göre yapılmış. İlerleyen zamanlar da tabi buraları yetersiz kaldı. Bizim orta ölçekli sanayi sitesi projemiz var. Onlar hayata geçtiğinde büyük firmalar oraya geçtiğinde bu sanayi sitesinin de ihtiyaçları karşılanmış olacak. Küçük orta ölçekli sanayi gelişemez ise büyük ölçekli lokomotif sanayilerde zarar görür. Bu nedenle Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi'ne büyük önem veriyoruz. Mevzuattan kaynaklanan sorunları da dinledik, inşallah onları da çözeceğiz." diye konuştu. 


Büyükşehir Kanunu'nda bir revizyon yapmak Büyükşehir Kanununu daha fazla büyük hizmetler olsun diye çıkardık. Çok yerde onun faydalarını görüyoruz. Ama maalesef her gittiğim yerde büyükşehire devredilen hizmetlerden dolayı, kaynaklar da oraya geçtiği için ilçe belediyeleri bu hangi siyasi parti olursa olsun Manisa merkezden Manisa'nın her köşesine aynı kalitede hizmet götürülemiyor maalesef. İnşallah 1 Kasım'dan sonra meclis toplandığında ilk yapacağımız işlerden biri Büyükşehir Kanunu'nda bir revizyon yapmak. Bir buçuk yıl uygulama gösterdi ki burda büyük aksaklıklar var. İmar planı merkezde olabilir, olması da gerekir. Bunun yarattığı sorunları belki de 50 yılda çözemeyeceğiz. En büyük organize sanayi bölgesinin biri Manisa' da ama yanı başında Muradiye bir ucübe çıktı. Niye belde belediyesinin şeyi yüzünden. Bir belde belediyesi veriyor imarı, ordan belediye para gelecek, sonrasını düşünmüyor. Alt yapısı var mı? Suyu var mı? Orada rant oluşuyor başka bir şeye yaramıyor. Bu bizim Manisa gibi için böyle olduğu gibi, Balıkesir'den ta Antalya'ya kadar Büyükşehir oldu. 


Aydın, Muğla, Balıkesir, İzmir, Denizli gibi Orada sahillerdeki küçük belediyeler oraları talan ediyorlar. Yanlış yapılaşma kötü yapılaşmalar. Niye? İmar bütünlüğü olmadığı için, ama görüyoruz ki itfaiye hizmetlerinden yok. MASKİ'nin yapılanamamasından uzak ilçelerimizde köylerinde, mahallerinde hizmetlerin görülmediğini malesef yaşıyoruz. İnşallah bunları düzelteceğiz." Berber ve beraberindeki heyet Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bazı büyük işletmeleri gezerek yapılan işleri gördüklerinde şaşırdı. Berber: "Her zaman küçük sanayicinin yanındayız "dedi. 


Turgutlu'nun Sesi Yankı Gazetesi


Geri Dön