25 / 04 / 2024

Manisa Turgutlu'ya köprülü kavşak geliyor!

Manisa Turgutlu'ya köprülü kavşak geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu'ya kazandıracağı köprülü kavşak projesine yapılan itirazlar reddedildi.




Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu'ya yeni bir köprülü kavşak kazandırıyor. Turgutlu ilçe merkezinden geçen D300 karayolu üzerinde inşa edilecek olan kavşak projesi ihalesine yapılan itiraz Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından reddedildi. Turgutlu’ya Kamu İhale Kurumu’ndan gelen müjdeli haberin ardından yaklaşık 10 gün içerisinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak yer tesliminin gerçekleştirilmesi planlanıyor.


Projenin detayları şöyle;

Köprülü Kavşak Projesi Turgutlu İlçesi D300 karayolu geçişi üzerinde ki Muhsin Yazıcıoğlu Kavşağı ve Alparslan Türkeş Kavşağı ile Mimar Sinan Caddesini kapsayan alanda, hayata geçirilecek. 9 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip olan altgeçit köprüsü, bin 96 fore adet kazık imalatı ve 857 metre betonarme duvar ile 265 metre toprakarme duvar imal edilerek inşa edilecek.


Kent merkezi mahalleleri birbirine bağlayan caddeler hemzemin olarak sinyalize kavşaklar ile ulaşım sağlayabilecek. Turgutlu Köprülü Kavşak projesinin imalatında toplam 6 bin 800 metre bitümlü sıcak karışım asfalt yol imal edilecek.



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön