28 / 03 / 2024

Manisa Uluslararası Atış Poligonu’nun temeli atıldı!

Manisa Uluslararası Atış Poligonu’nun temeli atıldı!

Salihli Belediyesi tarafından Kabazlı Mahallesi’nde yapımına başlanan Türkiye’nin 7’nci, Ege Bölgesi’nin ise 2’nci büyük atış poligonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.




Salihli Belediyesi tarafından Kabazlı Mahallesi’nde yapımına başlanan Türkiye’nin 7’nci, Ege Bölgesi’nin ise 2’nci büyük atış poligonunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Düzenlenen temel atma programına, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Salihli Belediye Başkan Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, şube müdürleri ve avcılık ve atıcılık sporuyla uğraşan vatandaşlar katıldı.

Temeli Atılan Tesiste Neler Var

Programında açılış konuşmasını Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda yaptı. Poligonun yaklaşık 44 dönümlük arazi üzerine yapıldığını belirten Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda,“ Bu tesis Ege Bölgesi’nin 2’nci büyük, Türkiye’nin en büyük 7’nci atış poligonu. Uluslararası Trap ve Skeet Atış Poligonumuz tamamlandığında üç adet trap ve skeet atış noktası, idare odaları, reviri, hakem odası, soyunma odaları, kafeteryası, otoparkı ve üç adette her biri 148 kişilik tribün yer alacak. Tesisimizin bitiş tarihi 10 Ocak. Çok kısa bir sürede firma yetkilileri tesisi bizlere teslim edecek. İnşallah Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün katılımıyla bu tesisi açmak bizlere nasip olacak” dedi. 

Vatandaşlarımız için sahadayız

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın ardından kürsüye davet edilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, Salihli Belediyesi’nin hayata geçireceği Uluslararası Trap ve Skeet (SIKİT) Atış Poligonu’nun temel atma töreninde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek,” 17 ilçemizin tamamında en güzel hizmetleri vatandaşlarımıza ulaştırmak için gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerek Salihli Belediyemiz olsun tüm ekiplerimizle sahadayız. Mayıs ayından itibaren sürdürdüğümüz asfaltlama çalışmalarımızla vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırdık. Kardeşlerim, asfaltın yanı sıra parke taşı çalışmalarımız da devam etti” dedi.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır

Kırsal alanda da üreticilerin gelirlerini arttırıcı projeler de ürettiklerini belirten Başkan Ergün, ”Söz verdiğimiz tüm hizmetleri fazlasıyla yerine getirdiğimizin en büyük şahitleri sizlersiniz. Yaptıklarımız yalnızca bunlarla sınırlı değil. Kırsal alanda da, üreticilerimizin gelirlerini arttırıcı projeler üretiyoruz. Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığımızca arı kolonilerinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması amacıyla Salihlili üreticilerimize Batı Ege Irkı Ana Arı dağıttık. Projemizin ilerleyen safhalarında inşallah Manisa balını marka haline getirecek ve üreticimize ek gelir sağlamış olacağız. Her zaman dediğimiz gibi, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Atıcılık Sporu İçin Önemli Bir Proje

Temeli atılan projenin atıcılık sporu için önemine de değinen Başkan Ergün,“ Salihli Belediye Başkanımız Sayın Zeki Kayda, avcılık ve atıcılık sporuyla uğraşan kardeşlerimize Kabazlı Mahallemizde bulunan bu alanda atış poligonu yapılacağı sözünü vermiş. Bugün de bu sözünü yerine getiriyor oluşuna hep birlikte şahitlik ediyoruz. Tamamlandığında Türkiye’nin 7’nci, Ege Bölgesi’nin ise 2’nci büyük poligonu olacağı bilgisini aldım. Biz de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ilimiz merkezinde bulunan atış poligonumuzu yenilemiştik. Zeki Başkanımın sözünü verdiği bu güzel proje, atıcılık sporu açısından büyük önem arz ediyor. İnşallah tamamlandığında güzel müsabakalara imza atılacak ”ifadelerinde bulundu.

“Hayırlı olsun”

Hizmette siyaset yapmaksızın çalışmalarının sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Ergün,”Bizim hizmetlerimizde siyaset yok. Ayrım yok. Oy verdin,vermedin demek yok. Söz veriyoruz ve yapıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi ve müşterek yaptığımız projelerimizde de bu hep böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel hizmetin Salihlimize, avcılık ve atıcılıkla uğraşan sporcularımıza hayırlı olmasını diliyor, projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu

Nazar Boncuğu Attılar

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde tesisin temeline ilk harcı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve protokol üyeleri birlikte döktü. Daha sonra poligonun yapılacağı temel alanına geçildi. Başkan Ergün ve protokol üyeleri, temel harcına nazar boncuğu attı.



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön