25 / 04 / 2024

Manisa Yeni Mahalle Aile Yaşam Merkezi bayram sonrası açılıyor!

Manisa Yeni Mahalle Aile Yaşam Merkezi bayram sonrası açılıyor!

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur Denge'ye yaptığı açıklamada sosyal belediyecilik anlamında bayanlara ve çocuklara yönelik açılan kursları ve Aile Yaşam Merkezleri'nin işlevlerini anlattı.



Şule Uygur genel olarak vatandaşın isteklerine yönelik hareket ettiklerini vurguladı. "Bu sene daha fazla etkinliğimiz var. Müdürlüklerimiz ve iç yapı anlamın da kurumsallaşma çalışmalarımız tamamladık. Dolayısıyla Yunusemre içerisin de yaşayan halkımızın beklentilerini biliyoruz. Geçen yıldan da tecrübeler kazandığımız için hem şenlik havasın da hem ramazan havasında geçiyor. Sadece iftar sofraların da buluşmak adına etkinliklerimiz sürmüyor. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza daha rahat ulaşabilme anlamında çok güzel projeler geliştirdik. İhtiyaç sahibi insanlar bunu zaten dile getirmiyor biz öncesin de mahallelerde bu aileleri belirleyerek yardımda bulunuyoruz. Erzak yardımlarımız da oluyor. Onların ramazanda da iftarlarını gönül rahatlığıyla yapabilmeleri için onlara ulaşıyoruz."


ÇOCUKLUĞUMUZA GERİ DÖNÜYORUZ 

Ramazan boyunca çocukları da unutmadıklarını söyleyen Uygur, çocuklar için hazırlanan programı anlattı: "Çocuklar için sahne kuruyoruz tabi ki önce bir Kuran-ı Kerim okunmasından sonra ilahi müziğimiz var. Hemen oruçları açtıktan sonra da programımız çocuklara yönelik kukla gösterisi, sihirbaz, tahta bacak, palyaçolar bizlerin çocukluğunda ki gibi macunlar, pamuk helvalar ve değişik tiyatro gösterileriyle onların hafızalarında eğlenceli bir ay bırakıyoruz. Çok büyük keyif alıyorlar, sahnenin önünde yerlerini alıyorlar biz de onlarla çocukluğumuza geri dönüyoruz." 



SOSYAL BELEDİYECİLİK PLANLARI HAYATA GEÇİYOR 

Sosyal Belediyecilik ve Aile Yaşam Merkezlerini anlatan Uygur kadınlar ve çocuklar için açılan kursların içeriğine yönelik açıklamalar da bulundu. "Sosyal Belediyecilik anlamında Kültür ve sosyal işler müdürlüğümüz vatandaşlarımıza yönelik çok güzel etkinlikler planlıyoruz ve gerçekleştiriyoruz. Biz özellikle bayanlarımızı çok önemsiyoruz. Onlar için çok güzel kurslar, eğitimler, seminerler açıyoruz. Aile Yaşam Merkezleri adı altın da bunları gerçekleştiriyoruz. İlk olarak Uncu Boz köy mahallemiz de açtık. İnanılmaz bir talep görüyor. Hatta bir merkez daha kaldırabilecek kapasitede büyük bir mahallemiz. Orada bayanlarımız için spor salonumuz, fıtness, pilates kurslarımız var çok yoğun ilgi gösteriyorlar. Senelik olarak çok sembolik bir ücreti var. Onun dışında ücretsiz bile sayılabilir. Yıllık 100 TL gibi bir rakam almıyor. Çocuklarını da çok rahatlıkla getirebiliyorlar. Ahşap boyama, nikâh şekeri yapımı. Kuran-ı Kerim derslerimiz var. Yaz sebebiyle çocuklarımızı da düşündük onlarında TEOG sınavlarına hazırlanmasında ders alabilmelerini sağlıyoruz."



AİLE YASAM MERKEZİ BAYRAM SONRASI ACILIYOR 

Yeni açılan merkezlere de değinen Uygur, Engelliler için projeleri olduğunu açıkladı: "Yeni Mahallede bir Aile Yaşam Merkezimizi hayata geçirdik. Bayramdan sonra da açılışını gerçekleştireceğiz. Orada da spor salonumuz ve kurslarımız devam ediyor. Muradiye'de de yeni yer arayışlarımız sürüyor. Engelli kardeşlerimiz için hazırlayacağımız bir yaşam merkezimiz olacak onları çok önemsiyoruz dolayısıyla faliyet gösterebilecekleri bir alan olsun istiyoruz." 



Manisa'da Denge


Geri Dön