19 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre 5 yılda yeniden kurulacak!

Manisa Yunusemre 5 yılda yeniden kurulacak!

5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi'nin bin 101 konutluk ilk etabında kuralar çekildi. 869 adet 2+1 konut için 4 bin 160 kişi, 200 adet 3+1 konut için 4 bin 42 kişi olmak üzere toplam 8 bin 202 kişi başvurdu.




Yunusemre Belediyesi'nin Manisa'da konut sorununa çare olacak 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi'nin bin 101 konutluk ilk etabında kuralar çekildi. 869 adet 2+1 konut için 4 bin 160 kişi, 200 adet 3+1 konut için 4 bin 42 kişi olmak üzere toplam 8 bin 202 kişi başvurdu.


Proje için seçimden önce söz verdiklerini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Yunusemre'nin ciddi bir konut ihtiyacı var. İlçemiz ilin en büyük kenti. Söz verdiğimiz gibi göreve gelir gelmez çalışmalara başladık ve bugünlere geldik. Bin 101 konutu önümüzdeki yaz teslim edeceğiz. Amacımız konut sahibi olamayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktı. Bununla da kalmayacak.  TOKİ  artık sadece konut yapmıyor, bir şehir kuruyor. Dünya bu kuruluşu örnek alıyor. Biz de bu örnek kurumun desteğiyle konut atağını başlattık. Şimdi çekilişimizi yapacağız. Kimisi sevinecek çıkmayanlar ise üzülecek. Onlar da üzülmesinler ikinci etap konutlarımız olan bin 350 konutun ihalesi Temmuz ayında gerçekleşecek. 2 etapta 2 bin 500 konut inşa etmiş olacağız. Sabırlı olunuz; beş yıl içerisinde yeni bir şehir inşa edeceğiz" diye konuştu.


'Geleceğin Yunusemresi' 


Projede emeği geçenleri kutlayan Çerçi, şunları söyledi: "Bir şehre ne gerekiyorsa Akgedik'te olacak. Kimsenin endişesi olmasın, bu çok hayırlı bir proje. Konut atağımız bununla da bitmiyor. Laleli ve Mesir Mahallesi'nde de geleceğin Yunusemre'sini kuracağız. Sizlerin hayır dualarıyla da başarılı olacağız. Tüm bu projelerin hayata geçirilmesini sağlayan ekip arkadaşlarıma ve TOKİ Başkanı Ergün Turan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."


Konuşmaların sonunda 3. Noter Başkatibi Emine Çalık huzurunda bin 101 konutun hak sahipleri belirlendi. Çekilişte ilk kurayı 80 yaşındaki Mustafa Arslan çekerken, ikinci kurayı engelli bir kadın ve üçüncü kurayı ise bir küçük kız çekti. Kurada ilk çıkan isim ise Filiz Saldır isimli vatandaş oldu. Törene katılan protokol üyeleri çekilişi yaptı. Çekilişte ismi açıklanan vatandaşlar büyük mutluluk yaşarken; adı açıklanmayanlar ise gözyaşlarına hakim olamadı.



Yeni Asır


Geri Dön