23 / 04 / 2024

Manisa Yunuskent Projesi kurası çekiliyor!

Manisa Yunuskent Projesi kurası çekiliyor!

MANİSA'nın merkez Yunusemre İlçesi Akgedik Mahallesi'nde TOKİ ve Yunusemre Belediyesi işbirliğiyle yapılan 'Yunuskent Projesi' kapsamındaki 5 bin 500 konutun ilk etabı olan 1101 konutun sahipleri kura çekilerek belirlendi.



5 bin 500 konutluk Yunuskent Projesi'nin ilk etabı olan 1101 konutun kura çekimi bugün Şehzadeler İlçesi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve ilk etap konutlarına başvuruda bulunan vatandaşların aileleriyle birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Salonun dolması sebebiyle birçok kişi dışarıda kaldı. Salona gelen vatandaşlara Yunusemre Belediyesi Mehter Takımı mini konser verdi. İlk etap konutların kura çekimi öncesi konuşma yapan AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Akgedik Mahallesi'nde yeni bir şehir inşa ettiklerini belirterek, "Projemizde 21 eğitim kurumu, 2 sağlık kuruluşu, 1 pazaryeri, 7 cami, 14 çocuk oyun parkı, 5 ticaret merkezi ve 7 kent meydanı bulunacak. 1101 konut 2017 Eylül ayında teslim edilecek. Vatandaşlarımız artık kira öder gibi ev sahibi olacak" diye konuştu.

İLK KURAYI 80 YAŞINDAKİ MUSTAFA ARSLAN ÇEKTİ

Konuşmaların ardından, 8 bin 602 kişinin başvurduğu ilk etap 1101 konut için kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekimini ilk olarak, ev sahibi olmak için başvuran en yaşlı 80 yaşındaki Mustafa Arslan çekti. Arslan çektiği rakamlarla Filiz Saldır isimli vatandaşı ev sahibi yaptı. İkinci kurayı ise engelli İkbal Bağlı çekerek Engin Sarı'yı ev sahibi yaptı. Üçüncü kurayı ise 12 yaşındaki Merve Karabacak çekti. Karabacak ise Murat Serbest isimli vatandaşı ev sahibi yaptı. 


Üç kura çekiminin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, AK Parti Manisa Milletvekilleri teker teker kuraları çekti. Kura çekiminde ismi çıkanlar sevinç çığlıkları atarken, kimisi gözyaşına hakim olamadı. 1101 konutluk ilk etap kura çekiminde, 900 adet 2+1 konut için 4 bin 160, 201 adet 3+1 konut için ise 4 bin 442 başvurunun alındığı belirtildi.


Hürriyet 


Geri Dön