16 / 04 / 2024

Manisa'da 56 vatandaşa 2 milyon TL istimlak bedeli ödendi!

Manisa'da 56 vatandaşa 2 milyon TL istimlak bedeli ödendi!

Manisa'nın Kumkuyucak Beldesi'nde yaşayan 56 vatandaşa 2 milyon lira istimlak bedeli ödenince, belde ekonomisi hareketlendi



Gördes Barajı'ndan İzmir'e içme suyu götürmek için, arazilerinin bir bölümü kazılarak istimlak edilen Manisa'nın Kumkuyucak Beldesi'nde yaşayan 56 vatandaşa 2 milyon lira istimlak bedeli ödenince, belde ekonomisi hareketlendi.

İçme suyu aktarımı için 35 kilometre uzunluğundaki bölümde kazı yapıldı ve yeraltına şebeke boruları döşendi. Kazı çalışması nedeniyle beldede 56 parça arazi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından istimlak edildi ve arazi sahiplerine 2 milyon lira ödeme yapıldı.
Kumkuyucak Belediye Başkanı Veli Yalçın, çalışmaların karşılıklı hoşgörü içinde yapıldığını ve gelecek yıllarda belde halkının Gördes Barajı'ndan tarımsal sulama hizmetinin alacak olmasının da sevindirici olduğunu söyledi.

Çiftçilerden Yılmaz Karabulut ise, kendisine ait 14 dekar bağ alanının istimlak edildiğini, karşılığında 90 bin lira ücret aldığını belirtti.

Karabulut, istimlak ücretlerinin ödenmesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, ancak arazilerdeki kazı ve dolgu işleminin tamamlanmasının ardından bu alanlarda tekrar ekim ve üretim yapmalarına izin verilmemesine üzüldüklerinin altını çizdi.
NTVMSNBC


Geri Dön