29 / 03 / 2024

Manisa'da bisiklet kullanımı için mavi yollar oluşturuluyor!

Manisa'da bisiklet kullanımı için mavi yollar oluşturuluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde bisiklet kullanımının artması ve bisiklet tutkunlarının şehir içerisinde daha güvenli yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla ‘Mavi Yol’ projesini hayata geçirdi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde bisiklet kullanımının artması ve bisiklet tutkunlarının şehir içerisinde daha güvenli yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla ‘Mavi Yol’ projesini hayata geçirdi. İlk etapta 8,6 kilometrelik alanda yapılan çalışma, önümüzdeki günlerde bisikletin en çok kullanıldığı bölgelerde devam edecek.


Manisa’da bisiklet tutkunlarını sevindiren çalışma Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirildi. Öncelikle şehirde bisiklet kullanımının en çok tercih edildiği noktalarda hayata geçirilen ‘Mavi Yol’ çalışması, bisiklet tutkunlarının takdirini alırken, proje beğeni topladı. Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Tarzan Bulvarı, Ingolstadt Bulvarı ve Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler Ulaşım Koordinatörü Ali Demirkaya’nın nezaretinde 8,6 kilometrelik yolda, gidiş ve geliş güzergâhlarında bisiklet yolu oluşturdu. Bisiklet yolu olarak planlanan ‘Mavi Yol’ projesini il geneline yaymayı planladıklarını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Bilindiği üzere Manisa araç sayısının en fazla olduğu iller arasında yer alıyor. Bu nedenle insanları Avrupa’da olduğu gibi şehrimizde de bisiklet kullanmaya özendirmek amacıyla böyle bir proje başlattık. İlk etapta Güzelyurt Mahallesi’nde dört bulvarımızda ‘Mavi Yol’ projesini hayata geçirdik. Manisa Merkez ve il bütününde bisiklet kullanımının rahat olabileceği geniş bulvarlarımızda bu çalışmayı yaygınlaştıracağız” diye konuştu.


Araç Sürücüleri Özverili Davranmalı


Oluşturulan bisiklet yolu nedeniyle araç sürücülerinden de özveri beklediklerini dile getiren Deniz, “Sürücülerimiz araçlarını oluşturduğumuz ve ‘Mavi Yol’ adını verdiğimiz bisiklet yollarına park etmesinler. Bu yolları işgal etmeyip, bisiklet sürücülerine de saygı göstermelerini bekliyoruz. Karşılıklı anlayış sayesinde bisiklet sürücülerinin maruz kaldığı kazalarında önüne geçeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön