26 / 04 / 2024

Manisa'da camilere deprem testi yapılacak!

Manisa'da camilere deprem testi yapılacak!

Manisa Müftüsü Sinan Cihan; Vakıflar Birliği Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlarla gerekli yazışmaları yapacaklarını, konunun atlanmaması gereken bir konu olduğunu söyledi.



OKUL, cami, huzurevleri, üniversiteler, öğrenci yurtları gibi vatandaşların toplu olarak bir arada bulunduğu binalar, deprem anında en fazla can kaybına neden olan binalar olarak göze çarpıyor. 

Manisa'nın da deprem kuşağında yer aldığı düşünülürse, bu tür binaların deprem testlerinin eksiksiz ve zamanında yapması daha da önemli hale geliyor. 


RİSK YOK AMA... 

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa'da bulunan camilerde deprem araştırılması yapılıp yapılmadığına dair sorularımızı yanıtladı. Manisa'daki camilerde müftülük tarafından herhangi bir depreme dayanıklılık testi yapılmadığını aktardı. Müftü Cihan, şöyle konuştu: "Özel olarak camilerde depreme dayanıklılık testi yaptırmış değiliz. Şu anda risk oluşturan bir gelişme de yok. Dolayısıyla camilerle ilgili özel bir çalışma yapılmadı. Ama zaman zaman, herhangi bir gelişmeye bağlı olmaksızın hem bulunduğumuz daire binalarında, hem konutlarda hem de camilerde bu tür kontrolleri yaptırmak gerekir." 


TEST YAPMAK GEREKLİ 

Camilerde deprem testlerinin önemli olduğuna işaret eden Müftü Cihan, "Bizim depremle ilgili bir çalışmamız olmamakla beraber bu konuyu gündeme almanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Depreme dayanıklılık testi konusunda ne yapabilirizi önümüze koymak lazım." diye konuştu. 


İLGİLİ KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Test konusunu en kısa zamanda gündemlerine alacaklarını kaydeden Müftü Cihan, "Sonuçta Manisalıların, camilere gelen vatandaşlarımızın sağlığı hepimiz için önemli. Bu amaçla belirli aralıklarla testlerin yapılması gerekiyor. Bu konuda Vakıflar Birliği Bölge Müdürlüğü'yle, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ilgili kurumlarla gerekli yazışmaları yapıp en kısa zamanda konuyu gündemimize alacağız." şeklinde konuştu. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa'daki camilerde bugüne kadar depreme dayanıklılık test, yapılmadığını, ancak en kısa zamanda bu konuyu gündemlerine alacaklarını dile getirdi. Müftü Cihan, cami gibi insanların toplu olarak bir arada bulunduğu mekanlarda bu tür kontrollerin yapılması gerektiğini ifade etti. 


Manisa Olay


Geri Dön