24 / 04 / 2024

Manisa'da daire fiyatları uçtu!

Manisa'da daire fiyatları uçtu!

MANİSA’da son 3 yılda satılık ve kiralık ev fiyatları, imar sorunundan dolayı adeta uçtu. Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, satılık evlerde ortalama metrekare fiyatının 3 bin lira olduğunu belirtti.



SON 3 yılda satılık ve kiralık ev fiyatları, imar sorunu nedeniyle Manisa'da adeta uçtu. Kentte 30 yıldan bu yana imar yapılmadığını kaydeden Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz. satılık evlerde ortalama metrekare fiyatının 3 bin lira olduğuna dikkat çekti. Akyüz. "insanlar. Manisa yerine İzmir'den ev almayı tercih ediyor. Arsa paylan Manisa'da çok yüksek. Kentte 30 yıldan bu yana imar revizesi yapılmadı" diye konuştu. 


UTANIYORUZ 

Bazı illerde emlak satışlarından patlama yaşandığını ancak Manisa'da bunun olmadığını dile getiren Akyüz, "Çünkü fiyatlar çok pahalı. Manisa'da imar planı olursa fiyatlar düşer. Bin 400 lira asgari ücret alan kişiden bin TL kıra istemeye utanıyoruz. Kiralık evlerde en düşük fiyat 650 liradan başlıyor. Ancak doğalgazlı. normal bir kiralık ev 8001000 lira civarında. Lüks evlerde ise 1.500 ile 2 bin lira arasında kira isteniyor" görüşünü aktardı. 


Hürriyet Ege 


Geri Dön