26 / 04 / 2024

Manisa'da icradan 1 milyon 920 bin TL'ye satılık fabrika!

Manisa'da icradan 1 milyon 920 bin TL'ye satılık fabrika!

Manisa 3. İcra Müdürlüğü, Manisa İli, Merkez İlçesi, Keçeli Köyü Mahallesi, Safrançayı Mevkii 472 parselde yer alan 7 bin 700 metrekare tarla vasıflı taşınmaz ve üzerindeki fabrika binasını satışa sunuyor



Manisa 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

GAYRİMENKULUN AçIK ARTIRMA SURETİYLE SATIşž İLANI MANİSA 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

Dosya No:2010/573 Talimat.

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, evsafı:

TAPU KAYDI: Manisa ili. Merkez ilçesi. Keçeli köy Mahallesi, Safrançayı Mevkiinde kain ve tapuya 472 parsel (Cilt*5, Sayfa; 476) de kayıtlı 7.700,00 m2 yüzölçümlü tarla niteliğinde taşınmazdır. (İş bu taşınmaz, kaydında yer alan beyana göre, 27.03.2009 tarih ve 5883 Yevmiye ile 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgesi 18. maddesine tabidir.)

ADRESİ: ATATÜRK MAHALLESİ, ATATÜRK CADDESİ NO: 12 ORGANİZE SANAYİ

BÖLGESİ - 1. KISIM / MANİSA

İMAR DURUMU: Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün cevabi yazısında (Yükseklik): Serbest, Ön çekme Mesafesi :20.00 m.(Kuzey ve Batı cephesi) Yan çekme mesafesi: 9.00 m.(Güney cephesi). Arka çekme Mesafesi :16.00 m. (Doğu cephesi) olduğu bildirilmiştir.

ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ:

a) ARSA   : Satışa konu taşınmaz Atatürk Bulvarı ve Dumlupınar Caddesi'nin kesiştiği köşede yer alan 472 parsel, Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne yaklaşık 500,00m, kent merkezine ise 4,00 km. mesafededir. Arsa düzgün dikdörtgen yapıya sahip olup yol kotunda, eğimsiz bir parseldir. Tapu kayıtlarına göre 7.700 m2 alana sahiptir. Parsel üzerinde fabrika binası, idari bina, bekçi kulübesi ile müştemilatı bulunmakta olup bu unsurlar projesine uygundur.

b) BEKçİ KUBÜLESİ: Fabrikanın giriş yönünde sağ tarafta bulunmaktadır. Girişe hakim bir yapıda olup subasman kotu - 0,75 mt. Yukarıda olup toplam 18 m2 kullanım alanına sahiptir. Yerler karo mozaik, pencere ve dış giriş kapısı demir doğramadır. Duvarları sıvalı ve üzeri boyalıdır. Teras çatılı olup dış cephesi sıva üstü boyalıdır. Elektrik ve suyu mevuttur.

c) FABRİKA BİNASI VE İDARİ BİNA: Prefabrik yapı elemanları ile inşaa edilmiş olan fabrika binası, 2.320, m2 kullanım alanına sahiptir. çatı çelik konstrüksiyon üstü galvaniz saç olup zemin kaplaması antibakteriyel PVC kaplıdır. Taşıyıcı sistem prefabrik karkas olup dış duvarlar sıva üstü boyalıdır. Bant pencere sistemi mevcuttur. Yapı içinde idari personel kullandığı ofisler pvc malzeme ile yapılandırılmıştır.^Bay ve bayan soyunma odaları, wc- duş bölümleri , elektrik ve suyu mevcuttur. Fabrika içinde bazı bölümler kullanım amacına uygun olarak alçak duvarlara bölünmüştür.

Fabrika binası önünde giriş cephesinde 2 katlı olarak yapılmış yaklaşık 580 m2 (Taban alanı 290 m2) kullanım alanlı idari bina yer almaktadır. Söz konusu yapının zemin katında bay-bayan wc, yemekhane, depolar ve mutfağın bulunduğu kısım ile giriş holü ve muhasebe bölümü yer almaktadır. Üst katta idari ve yönetim personeline ait odalar , bay bayan wc bulunmaktadır. Yemekhane, mutfak bay-bayan wc bölümlerinde yerler seramik, duvarlar fayans kaplıdır. Tavan sıva üstü boyalıdır. İç kapılar ahşap doğrama olup zemin kattan fabrikaya geçiş bulunmaktadır. İdari büroların bulunduğu ve girişte hol olan kısımlar 60*60 granit seramik, diğer bürolar laminat kaplıdır. İç duvarlar saten alçı üzeri saten boyalıdır. Tavanlar holde alüminyum, bürolarda taş yünü asma tavandır. Isıtma sistemi merkezi sistem kaloriferlidir. Üst kat çıkış merdivenleri demir konstrüksiyon üzeri traverten mermer ile kaplı olup korkuluklar krom olarak yapılmıştır.

d) SUNDURMALAR : Fabrika binasını yan ve arka cephesi ile binanın arkasında trafo binasın yapında yer alan açık sundurmalar yaklaşık 1200 m2 kullanım alanına sahip olup çelik kontrüksiyon yapı elemanları ile imal edilmiştir. Fabrika binasına sabitlenmiş olan sundurmaların üstü galvanizli saç kaplıdır Ön tarafta yer alan açık garaj bölümü 90 m2 , müştemilatın yer aldığı sağ arkadaki bölüm 185 m2 dir. Söz konusu sundurmaların yasal bir belgesi yoktur.

e) TRAFO BİNASI: Amacına uygun olarak betonarme karkas olarak inşa edilen bina yaklaşık 31 m2 kullanım alanına sahiptir.

f) çEVRE DÜZENLEMESİ : Parsel içinde bina oturma alam dışında kalan alanlar saha betonu ile kaplı olup çevresi korkuluklu duvar ile çevrilidir. Parsel girişinde sürmeli demir konstrüksiyon kapı yer almaktadır. Yukarıda belirtilen alanlar yerinde ölçüm olup yapı kullanma izin belgesi ile örtüşmektedir. Hesaplamalardan BBBF baz alınmış olarak %10 yıpranma ve amortisman bedeli düşülmüştür.

GENEL TOPLAM : Sundurma, Arsa ve Binaların Toplam Değeri 1.920.000,00 TL

MUHAMMEN BEDELİ : Satışa konu taşınmaz toplam 2.793.880,00TL değer üzerinden satışa çıkarılmıştır.

Manisa Organize San. Bölgesinin 12.0fl20U tarih ve 168/78 sayılı yazıları gereği;

Organize Sanayi Bölgesi Uygulama Yönetmeliği

Madde 101 :1 - OSBIerde aşağıdaki tesisler kurulamaz: (A) Karma ve İhtisas OSB'lerde;
1-Rafineriler, gazlaştırma ve sıvılaştırma tesisleri, a-Ham petrol rafinerileri, b-Kömür veya bitümlü şistin sıvılaştırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler, c-Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri,
2-çimento fabrikaları, beton santralleri, klinger üreten tesisler,
3-Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler,
4-Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri,
5-Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler,
6 Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazınım tesisleri,
7) çevre ve Orman Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı, metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere , her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırılması, kimyasal yolla arıtılması, nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler.

B) Karma OSB'lerde;

1-Parlayıcı- patlayıcı-yakıcı maddelerin üretildiği ve dorumunun yapıldığı tesisler,
2-Petrokimya kompleksleri, 3-Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri,
4-Entegre şeker fabrikaları,
5-Klor-alkali tesisleri, gliserin, yağ asitleri, sülfürik asit, fosforikasit, hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler ile azot sanayi ile entegre gübre fabrikaları,
6-Zirai mücadele ilaçlan için hammadde üretimi yapan tesisler,
7-Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler,
8-Selüloz ve selüloit üretim tesisler,
9-OSB'nin kanal deşarj standartına uygun atıksu antma tesisi kuran tesisler hariç olmak üzere, kağıt hamurundan hr çeşit kağıt üretimi yapan tesisler,
10-Ham deri işleme, padok, hayvan kesimi yapılan tesisleri,
11-Maya ve tuz üretim tesisleri. 12-Talk,barit,kalsit,antimuan vb, kırma ve öğütme tesisleri.

2 - OSB, yukarıda belirtilen tesislerin dışında, OSB de kurulu tesislerin sektör yapısını ve OSB alt yapısı tesislerine etkilerini dikkate alara Murulmasında sakınca gördüğü diğer tesisler için üniversite ve benzeri kuruluşlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir.

SATIşž şžARTLARI

1- Taşınmazın birinci satışı 01 /TEMMUZ / 2011 günü, saat 14.00 ile 14.10 arasında MANİSA Ani.İVKSİ ZEMİN KAT 7,157 NOI.II SATIşž ODASI /MANİSA adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Taşınmazın ikinci artırmazı 11/ TEMMUZ / 2011 günü, saat 14.00 İle 14.10 arasında MANİSA ADLİYESİ ZEMİN KAT Z/57 NOLU SATIşž ODASI / MANİSA adresinde açık artırmaya çıkartacaktır, ikinci artırmada ise rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin %40'm satış ve
paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20 si nisbetinde nakit veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde İİK.md. 130 gereğince 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale damga vergisi, K.D.V, tapu alım harcı ve masraflan, gayrimenkulün teslim masrafları alıcıya aittir.Tapu satım harcı, taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ile dellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK.md.l30uncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar.

4- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu siciliyle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içerisinde ödenmezse ÜK.nun 133.maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve temerrüd faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. Bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6- İşbu satışın gazetede yayınlanan ilanı, tapuda adresi olmayanlar için İİK m 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur.

7- şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairemizde açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderacatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca
bilgi dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön