24 / 04 / 2024

Manisa'da imar sorunu nedeniyle 1.308 daire yapılmayı bekliyor!

Manisa'da imar sorunu nedeniyle 1.308 daire yapılmayı bekliyor!

Manisa'da imar sorunu nedeniyle inşaat sektörü çıkmaza girdi. Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Osman Yıldırım, imar sorunu ve ruhsat verilmemesinden dolayı 1308 dairenin projesinin beklediğini açıkladı...



Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Osman Yıldırım, imar sorunu ve ruhsat verilmemesinden dolayı 1.308 dairenin projesinin beklediğini açıkladı. Manisa'da inşaat sektörü imar sorunu nedeniyle çıkmaza girdi. Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Osman Yıldırım, kenttin patlama noktasına geldiğini ifade ederek bina yapacak arsa bulamadıklarını açıkladı. 115 müteahit üyelerinin olduğunu kaydeden Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ve belediyenin uygulamalarından dolayı mağdur olduklarım öne sürdü. 


Belediyeler de sorunu çözemedi Yıldırım, Manisa'da imar sorununa Bakanlığın çıkardığı yüzde 50 uygulamasının tuz biber olduğunu savunarak, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Haziran ayında imar durumunu yüzde 50'ye düşürdü. 


Yüzde 50 yönetmeliğinde arsanızın tamamını kullanamıyorsunuz, alan daralıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itiraz dilekçeleri verdik, Temmuz ayında yüzde 50'yi kaldırdık, 'yetki belediyelerde' dediler. 'Belediyeler, mevcut ada üzerinde yapılaşma varsa eskiye göre izin verebilir' denildi. Ancak yapılaşma olmayan adalarda yüzde 50 uygulaması devam edeceği söylendi" dedi. Yıldırım, yüzde 50 uygulamasının Bakanlık tarafından kaldırılmasına rağmen Belediye ile imar sorunun çözemediklerini belirterek, "Belediyelerde bu sorunu çözemedi" dedi.

 

106 PROJE İMAR PLANINA TAKILDI 


Osman Yıldırım i İnşaat sektörünün lokomotif bir sektör olduğuna vurgu yapan Başkan Osman Yıldırım, sadece dernek üyesi olan 115 müteahhidin 106 projesinin beklediğini söyledi. 


Yıldırım, "Manisa'ya acilen revizyon imar planı istiyoruz. Son iki yıldır inşaat sektörüne balta vuruldu" dedi. 


Geri Dön