29 / 03 / 2024

Manisa’da inanç turizmi!

Manisa’da inanç turizmi!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, yabancı turistlerin Manisa’ya inanç turizmi kapsamında geldiğini bildirdi Sudak yaptığı açıklamada, 216 bin 644 turistin kente geldiğini kaydetti.



Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, yabancı turistlerin Manisa’ya inanç turizmi kapsamında geldiğini bildirdi.


Sudak yaptığı açıklamada, 2014 yılının ilk 10 ayında 15 bin 467’si yabancı, 201 bin 177’si yerli olmak üzere 216 bin 644 turistin kente geldiğini kaydetti. En çok Alman, İtalyan ve İngiliz turistlerin kente geldiği bilgisini veren Sudak, "inanç turizmi" kapsamında değerlendirdikleri turistlerin, İncil'de adı geçen 3 önemli kilise arasında yer alan Alaşehir’deki St. Jean Kilisesi ve Sart ören yerini görmek için geldiğini belirtti. 


Sudak, kentin tarihi değerler açısından çok zengin olduğunu ancak henüz bu potansiyelin kullanılamadığını savundu.


İnanç turizmdeki cazibeyi artırmak amacıyla çalışmaların sürüdüğünü anlatan Sudak,  Yabancı turistlerin kentte, ortalama bir gece kaldığını bunu yeterli görmediklerini kente katma değer katmak için en az 3 gece konaklamalarını sağlamak istediklerini ifade etti.


Sudak, bu yılın ilk 10 ayında müze ve ören yerlerini ziyaret için 67 bin 882 turistin geldiğini belirtti. 


Manisa müzesinin yıllardır kapalı olduğuna işaret eden Sudak, “Tarihi açıdan çok zenginiz ama bazı nedenlerden dolayı bu zenginlikleri kullanamıyoruz. Manisa’nın güzelliklerini duyup gelen turistler bekledikleriyle karşılaşamıyor. Bunun için Manisa’ya yeni bir müze kazandırıyoruz. Kentin tüm tarihi yerlerini bir bir elden geçireceğiz. Turist geldiğinde hayal kırıklığı yaşamayacak” dedi.


Kentin turizm gelirlerini artırma yönündeki çalışmalar çerçevesinde tur şirketleriyle görüşmeler yapıldığını anlatan Sudak,  İzmir  ve Kuşadası'na gelen kruvaziyer turist gruplarını Manisa’ya çekmeyi hedeflediklerini kaydetti. 


AA


Geri Dön