29 / 03 / 2024

Manisa'da kentsel dönüşüm kapsamında 1500 bina yıkıldı!

Manisa'da kentsel dönüşüm kapsamında 1500 bina yıkıldı!

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli bina olduğu tespit edilen 1948 yapıdan 1500'ünün yıkıldığını bildirdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013'te ülke genelinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında, Manisa'da da çalışmalara başlandı. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, kentteki çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Kentsel dönüşüme başvuranların her türlü vergiden muaf tutulduğunu belirten İl Müdürü Yılmaz, "2013 yılında 307 riskli bina, 2014 yılında 871 riskli bina, 2015 yılı Eylül ayı itibariyle de 770 riskli bina olmak üzere il geneli toplam 1948 riskli bina tespit ettik. Riskli olduğu tespit ettiğimiz 1948 binadan 1500'ünün yıkımı gerçekleşti. Geriye kalan binaların ise yıkım işlemleri devam ediyor. Tüm binaların kontrol edilmesini sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Yıkılma riski olan binalar eninde sonunda yıkılacak" dedi.


DEVLETTEN KİRA YARDIMI


Kentsel dönüşüm konusunda yapısı risk oluşturan vatandaşa çağrıda bulunan Yılmaz, "Kanun, öncelikle vatandaşımızın kendi dönüşümünü kendisinin yapmasına imkân verecek şekilde çıkarıldı. Dönüşüm kapsamında binasını yıkıp yenileyen apartman sakinlerine devlet de kira yardımı, harçlardan muafiyet, banka kredisi ve alt yapı yardımı gibi birtakım teşvik edici yardımlar sağlamış durumda. Buna göre bulunduğu konutu yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruda bulunarak yeni dairesi yapılıncaya kadar kira yardımı alabiliyor" dedi.


Yeni Ası


Geri Dön