25 / 04 / 2024

Manisa'da kentsel dönüşüm seçime takıldı!

Manisa'da kentsel dönüşüm seçime takıldı!

Manisa Sanayici ve iş adamları Derneği ( MASÎAD ) inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerine yönelik olarak kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Manisa'da kentsel dönüşüm seçime takıldı...



Çevre ve Şehircilik D Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade, 2012 yılı sonunda çıkan 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası'nın getirdikleri hakkında bilgiler verdi. Yasayla kentsel dönüşümün riskli alan, riskli yapı ve rezerv alan olarak tespit edilen alanlarda uygulanabileceğini söyleyen Hasanzade, yasanın temel amacının riskli alanların dönüştürülmesi olduğunu kaydetti. 

"Riskli alanlar var" Kentsel Dönüşüm Yasası'nın kapsamının çok geniş olduğunu vurgulayan Hasanzade. bu anlamda yapılar ve alanlara bakıldığında Manisa merkezin yüzde 40'lık kısmının kentsel dönüşüm kapsamına girebileceğini dile getirdi. Hasanzade, "Güzelyurt, Uncubozköy ve merkezdeki yapıları çıkardığımızda, diğer alanlar bu kapsama girebilir. Manisa Belediyesi, riskli alanları belirledi. Merkezde ciddi anlamda kaçak, tek katlı, ruhsatsız, imar izni olmayan çok bina var" dedi. 


Hasanzade, yasa iyi öğrenilir ve yasanın sunduğu fırsatlar iyi değerlendirilirse, modern şehirlerin; herhangi bir mağduriyete uğramadan, ev sahibi olan mutlu vatandaşlarla yaratılacağını söyledi. 


Kentsel dönüşüm çalışmalarının Manisa'da siyasi tartışmalar ve yaklaşan yerel seçimler nedeniyle başlamadığını belirten Hasanzade, Mart ayından sonra bu konuda ivme yakalanacağını düşündüğünü söyledi. İl genelinde yalnızca Kula'da üç ayrı bölgede kentsel dönüşüm çalışmasının yapıldığını ve Bakanlık'tan onay beklendiğini bildiren Hasanzade, özellikle merkezde ve Akhisar'da kentsel dönüşüm ihtiyacının yüksek olduğunu kaydetti. Hasanzade, bu anlamda Manisa'da 307 binanın riskli ilan edildiğini bunlardan 40'ının yıkıldığını belirtti. 


Posta Manisa


Geri Dön