19 / 04 / 2024

Manisa'da kentsel dönüşüm sevinci yaşanıyor!

Manisa'da kentsel dönüşüm sevinci yaşanıyor!

Manisa'da kentsel dönüşüm sevinci yaşanıyor. Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Manisa'da yıkımı yapılacak bir binanın sakinleri daha modern ve rahat bir binada oturacaktan için mutlu olduklarını belirtti.



Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Manisa'da yıkımı yapılacak bir binanın sakinleri daha modern ve rahat bir binada oturacaktan için mutlu olduklarını belirtti. Binanın yıkımını üstlenen Osmanoğlu İnşaatın sahibi inşaat yüksek mühendisi Abdullah Tekin ise şehirlerin gelişmesinde kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi. 

"15 yıldır bu binada oturuyoruz. İnşaatımızı Abdullah Tekin Beye verdik. Emin ellere teslim ettik. Binamızın artık daha sağlam olacağı için mutluyuz." LİSANS BELGESİ VAR Manisa'da, 2003 yılından beri mühendislik ve müteahhitlik faaliyetlerinde bulunan MÜSİAD Başkanı ve ÜStf 'Sa?ayİCİ Osmanoğlu İnşaat firmasının sahibi inşaat yapıların da güvenli hale kentsel dönüşüm yasası getirilmesi gerekiyor. ile birlikte inşallah hem Zayıf olanlarının yıkılıp insanlar daha güvenli yeniden yapılandırılması, binalarda oturacaklar hem aynı zamanda takviye de mahalle bazında, ada edilebilir olanların da bazındaki değişim, güçlendirilmesi gerekiyor" dönüşüm ve Son 10 yılda bilhassa AK değişikliklerle birlikte Parti hükümetleri ile tarihi özelliğini, kültürel ülkemizde ciddi reformlar özelliğini yitirmiş şehirler yapıldığını kaydeden Tekin de kendi özelliklerine Şehzadeler ve Yunusemre birçok bina var. Kentsel belediyelerimizi ben bu dönüşüm yasası yönde çalışmaları çerçevesinde eski olduğunu biliyorum. Kısa binalarını yenilemek zaman önce kurulmalarına isteyen vatandaşlarımıza M ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesini iki yıl önce kurarak başkanlık görevini yürüten ve kısa sürede MÜSİAD'ı Manisa'nın en etkili sivil toplum kuruluşu haline getiren Osmanoğlu İnşaat firmasının sahibi inşaat yüksek mühendisi Abdullah Tekin, Kentsel Dönüşüm yasasının vatandaşlara büyük imkanlar sunduğunu belirtti. 

Osmanoğlu firması tarafından kentsel dönüşümü yapılacak İbrahim Çelebi Mahallesindeki 4 katlı bir binanın daire sahipleri artık daha güvenli ve modern evlerde oturacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Yaklaşık 15 yıldır aynı evde oturduğunu kaydeden Hatice Yeke isimli kat maliki duygularını anlatmakta zorlandığını söyleyerek, "Çok güzel duygular içindeyim. En güzeli de gencecik insanlara evimizi şunları söyledi: "Türkiye bir değişim ve dönüşüm sürecine girdi. 

Sanayi ürünlerinde daha kaliteli ürünler, daha tekrar kavuşacağını ümit ediyorum." YASA OLDUKÇA KAPSAMLI Kentsel dönüşüm yüksek mühendisi Abdullah Tekin, "İki yıldan başladık. Bununla bu yana Kentsel Dönüşüm beraber son yıllarda Yasası çerçevesinde bilhassa kendi Manisa'da vatandaşlardan savunma araçlarımızı gelen talep üzerine riskli ve bilhassa yurt binaların tespitini dışından tedarik yapıyoruz. Çevre ve ettiğimiz birçok Şehircilik Bakanlığı malzemeyi de üretir tarafından lisans belgemiz hale geldik. Siyasi var. Bununla beraber istikrarla birlikte Kentsel Dönüşüm ekonomik istikrarın da Yasasından istifade faydasını bu anlamda ederek yine gördük. MÜSİAD vatandaşlarımızdan gelen Başkanı olarak biz bu spesifik ürünler üretmeye yasasının kapsamlı bir rağmen ciddi gayret göstererek önemli bir mesafe kat ettiler. 

İnşallah bu kentsel dönüşümde de Manisa'mızın bilhassa kenar mahallerindeki çarpık kentleşmeyi, aynı zamanda bununla beraber şehir içinde kalan tarihi eserlerin de ortaya çıkarılması noktasında talep üzerine binaların risk tespitini, projelendirilmesini ve yapımını üstleniyoruz" dedi. 

YASAYLA BİRLİKTE BİNALAR DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR Kentsel Dönüşüm Yasası nın Türkiye ve gidişattan gayet memnunuz. Buna paralel olarak da bu doğrultuda hükümetimiz ülkemizdeki ekonomik gidişata, sanayideki yasa olduğuna dikkat çeken Tekin, şunları söyledi: "Parsel bazında. 

olumlu yöndeki ilerlemeler gdg bazlndg mahalle ile birlikte kentlerin de yenilenmesi gerektiğine hem insanlarımızın daha emanet ettik. Önceden çok korkuyorduk. İnsanlar Turgut ÖzaT ile birlikte gelip gitmeye başladı. Hiç başlgyan sanayHeşme kimseye vermedik evi. hamlesj vgr Bu sanayj Abdullah Bey ve ekibine hamlesj jle hem güvendik ve evimizi teslim ettik dedi. kaydedildi aynı zamanda Bir başka daire sahibi dg nüfus art z,a Cahit Yıldırım da, bjrljkte şehjrlerimjzln de •Kentsel dönüşüm nüfuslan ^ Klrsal Manisa'da duyulur kesimlerden bilhassa duyulmaz. Abdullah Tekin şehjl.lere doğru bjf göç meydana geldi. 

Manisa'daki amacıyla ilgili güvenli binalarda de açıklamalarda bulunan yaşaması aynı zamanda Tekin, şunları söyledi: da daha konforlu daha "Ülkemiz genç bir nüfusa modern binalarda sahip. Bilhassa ülkemizde yaşaması gerektiğinden 80'lerden sonra hızlı bir dolayı da cumhuriyet nüfus artışı var. Bununla tarihimizdeki en önemli beraber ülkemizde son 30 yasalardan biri olan yılda yaklaşık rahmetli kentsel dönüşüme gideceklerini umuyorum. 

Tabiî ki belediyelerimiz bununla ilgili çalışmalar yaptıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın onayıyla bunu bazında değişim ve dönüşüm olabiliyor. Biz, lisanslı firmalar olarak parsel bazında vatandaşlardan gelen talep üzerine riskli binaları Osmanoğlu İnşaat olarak tespit ediyoruz. vatandaşlarımızdan gelen Vatandaşlarla talep üzerine parsel anlaşabilirsek yapımlarını bazındaki binaların devletimiz iki seçenek sunuyor. İnşaat yapılırken kira hibesi veya kredi desteği. Kredi desteğinde vatandaşlarımız kredi çektikleri zaman bu kredinin faizinin yaklaşık yarısını devlet karşılıyor. 

Bununla ilgili çeşitli bankalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla protokol imzalamış durumdalar. Hemen hemen her banka bu kredi desteğine aracılık edebiliyor. Kira hibesi ile ilgili de şehir şehir, bölge bölge ayrılmış durumda. Miktarları tespit edilmiş durumda. Manisa içinde bildiğim kadarıyla 500-600 TL arasında bir kira hibesi var. Bu kira hibesini devletimiz 18 ay boyunca veriyor. 

Dolayısıyla vatandaş evini yeniletirken, başka bir eve çıktığı takdirde kira hibesi de devlet tarafından karşılanmış oluyor. Bizim gibi yapımcı müteahhit firmalara da belediye harçlarından muafiyet sağlanıyor, tapu kentsel dönüşüm yasasını çıkardı. Bu yasa vatandaşlarımızın lehine çok önemli hususlar üstleniyoruz." Manisa'nın ülkemizin önemli bir tarih şehri. 

yapımını üstleniyoruz. 

Sultan Camisinin yakınındaki bir binanın kültür şehri ve şehzadeler yapımını kısa bir süre şehri olduğunu anlatan önce üstlenmiştik. Orada Tekin, sözlerini şöyle hafriyat ve yıkım bey lisansı alır almaz bu binayı kentsel dönüşüme vermeyi düşündük ve kendisiyle istişareye geçtik. Mutabık kaldık ve binamızı kendisine emanet ettik. Binamızın emin ellerde olduğunu bilerek verdik. İnşallah daha konforlu daha güzel bir yapıya sahip olacağız. 

Bu nedenle gayet mutlu ve memnunum" diye konuştu. 

15 yıldır aynı binada oturan kat sahiplerinden Sefer Bilgiç de duygularını şöyle anlattı: içeriyor. Tıpkı Türkiye nin sıjrdürdü: "Çok önemli çalışmalarına başlıyoruz, ekonomimizde bir ilerleme değişim ve dönüşümüyle değerlerimizi 0nun sevincini ve i i te ül emiz eki barındırıyoruz. Muradiye, mutluluğunu yaşıyoruz. 

erterin .. e 'r e9'Ş'm Çeşnigir, Sultan Camisi Devletimizi kentsel ve dönüşüme girmesi tarl^j eserlere ev dönüşüm yasasını gerekiyor. Malum Anadolu sahipljği yaplyoruz topraklan, Osmanlı Maalesef bugün İmparatorluğu gibi, baktığımızda bir Çeşnigir ÇUÎ^ d?V'ftİ 9'bi , ,, Camisinin etraf, çarpık Şehirlerimiz, nüfuslarının önemli devletlere beşiklik kent,eşme He kapanmış. 

artmasıyla orantılı olarak etmiş bir coğrafyada bilhassa büyükşehirler ve bulunuyoruz. İnsanların diğer kentlerimizde de nasıl kalbi varsa, ruhu hızlı bir yapılaşmaya varsa, önemli duyguları gidildi. Bu hızlı yapılaşma varsa şehirlerinde bir tam anlamıyla ülkemizin ekonomisiyle orantılı olarak bugünkü şartlardaki binalar gibi maalesef oluşamadı. 

Ülkemiz deprem kuşağı altında bulunuyor. 

Bununla beraber 80'li yıllardan itibaren yapılan binaların çoğu maalesef güvensiz. Dolayısıyla bu örtülmüş vaziyette. Bir Muradiye Camisi gibi Mimar Sinan'ın Ege Bölgesindeki tek eserine Vatandaşlarımız eğer baktığımızda yine isterlerse binalarının etrafında onu kapatan, tespitini yapıyoruz, onu örten binalara şahitlik yeniden projelendiriyoruz yı ın an sonra ü emiz son ecjjy0ruz. Manisa'mızın bu ve yapımını üstleniyoruz." 30 yılda hızlı bir yapılaşma ken,sel dönüşüm gerçekleştirecekler. Bizler harçlarında, noter de lisanslı firmalar olarak sözleşmeleri harçlarında indirim uygulanıyor. Yani hem daire sahiplerine hem de yapımcı müteahhit firmalara ciddi avantajları var. Bu avantajları vatandaşlarımızın değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum. 

Hükümetimize bu noktada ben hem bir müteahhit firma olarak aynı zamanda İşadamları Derneği Başkanı olarak da çok teşekkür ediyorum." EKONOMİ DE CANLANDI Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte aynı zamanda ekonomiye de bir canlılık geldiğini kaydeden Tekin, "Müteahhit firmalar çıkarırken, mahalle ve ada bazındaki değişiklikler önemli olmakla birlikte bunlar yapılana kadar da vatandaşların biran evvel güvensiz binalardan kurtulması noktasında kalbi, ruhu ve özellikleri var. Bilhassa 1980 sürecine girdi fakat bununla beraber birçok tarihi şehirlerimizin, kültürel özelliklere sahip şehirlerimizin birçok özelliğini de bu yapılaşma sürecinde yitirmiştik. Bu yasasından ciddi anlamda faydalanabilmesi için mahalle ve ada bazında değişiklik yapılması gerekiyor. Bu da tabi bizim belediyelerimizin kontrolünde yapılacak. 

bizlere de görev düşüyor. buradan alm'^ olduklan destekle konut yapımını hızlandırmış oluyorlar dolayısıyla ekonomiye de katkı sağlıyor. İnşallah önümüzdeki zamanlarda belediyelerimizde bu işe el atarak Manisa'mızın bu yasa ile birlikte daha DEVLET BUYUK İMKANLAR SUNUYOR İnşaat mühendisi olarak vatandaşlara seslendiğini yanabilir, daha modern belirten Tekin, sözlerine insanlarln huzur i(îinde şöyle devam etti: yaşayacağı bir kent "Manisa'da bizim yapımın, Ocağın, düşünüyorum üstlendiğimiz bina gibi dedi.


Karaelmas


Geri Dön