19 / 04 / 2024

Manisa'da kentsel dönüşümle 6 bin 300 konut inşa edilecek!

Manisa'da kentsel dönüşümle 6 bin 300 konut inşa edilecek!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 mahallede 6 bin 330 konut yapılacağını müjdeledi.



Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 mahallede 6 bin 330 konut yapılacağını müjdeledi. 


Çerçi ayrıca Akgedik’e yapılacak toplu konutların 550 milyon TL’ye mal olacağını, ilk etapta yapılması planlanan bin 150 konut için başvuruların 1 Haziran’da başladığını belirtti.


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, belediye meclis salonunda Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Miynak, Mimarlar Odası Manisa Şube Başkanı Atilla Efendioğlu ve ilgili birim müdürleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanı Çerçi toplantıda 20 Mayıs tarihinde CBÜ işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Yunusemre Kent Akademisi (YUKA) Kentsel Dönüşüm ve Kent Dokusa Katkıları Çalıştay’ının sonuç bildirgesi hakkında bilgi verdi.


Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, ilçedeki riskli yapıların sorunlarını aşmaya yönelik üniversite, sivil toplum ve meslek odalarıyla çeşitli fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, “Katılımcılara nasıl bir kentsel dönüşüm yapılmalı, kentsel dönüşümde dikkat edilmesi konular ve kentsel dönüşüm ile ilgili bilgilendirmelerin nasıl yapılacağı konularında sorular yönelttik. Bu çerçevede yapılacak kentsel dönüşümde afet ve deprem durumlarında toplanma alanlarına dikkat edilmesi, buna göre adımlar atılması fikri öne çıkmıştır. Yeşil ve çocuk alanlarına önem verilmesi, yeni mekanların iyi değerlendirilmesi, yeni parselasyonların doğru bir şekilde yapılması, projelerin büyük değil, küçük etaplar halinde yapılması gerektiği ortaya çıkmıştır’’ dedi.


6 BİN 330 KONUT YAPILACAK


Başkan Çerçi konuşmasının devamında ilçe sınırları içindeki Lalapaşa, Mutlu, Laleli ile Mesir mahallelerinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projelerini açıkladı. Belediye Başkanı Çerçi, 4 mahallenin kentsel dönüşüm vaziyet planlarının Bakanlar Kurulu’ndan onaylanarak resmi gazete yayınlandığını belirtti. Başkanı Çerçi, 4 mahalleye uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin Ege Bölgesi’ndeki en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu dile getirerek, 4 mahallenin yaklaşık 5 yıllık süreç içerisinde çehresinin değişeceğini ifade etti.


Proje hakkında bilgi veren Çerçi şöyle konuştu:

“4 mahallemiz kentsel dönüşüm ile ilgili olarak vaziyet planları, yani buraya bu şekilde konutlar ve dönüşüm yapılması planlanıyor. Projesi Bakanlar Kurulu’ndan geçerek 1 Haziran tarihi itibariyle Resmi Gazete’de yürürlüğe girdi. Bu planlar asıl planlar değil. Asıl planları önümüzdeki süreçte hazırlayacağız. Şuanda 4 mahallemizde toplam 3 bin 700 konut bulunmaktadır. Bunların bir çoğu gecekondu tarzında, bir çoğu bina ise artık ömrünü tamamlamış vaziyette. Özellikle Lalapaşa ile Mutlu mahalleleri riskli alanlar. Öncelikle bu mahallelerdeki halkımızın ayağına kadar giderek projemizi anlatacağız. Onların görüşlerini alacağız. Bu süreç içerisinde de buraların projeleri çizilecek. Ardından etap etap bu mahallelerimizde kentsel dönüşüme başlayacağız. Toplam 4 mahallemizdeki 3 bin 700 konut yerine yeşil alanları, park alanları, sosyal olanları içinde olan 6 bin 330 konut yapmayı planlıyoruz.”


İLK ETAPTA BİN 150 KONUT

Belediye Başkanı Mehmet Çerçi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte Akgedik’e inşa edecekleri toplu konut projesinin 550 milyona mal olacağını söyledi. Konutların etaplar halinde yapılacağını belirten Mehmet Çerçi, ilk olarak yapılacak bin 150 konut için 1 ile 30 Haziran arasında ön başvuruların alınacağını dile getirdi.


Manisa'da Denge


Geri Dön