20 / 04 / 2024

Manisa'da kentsel yenileme projesi tanıtıldı!

Manisa'da kentsel yenileme projesi tanıtıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapacakları kentsel yenileme projesini, Büyükşehir İmar Komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine anlattı.



Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki iki adada hayata geçirmeyi planladığı kentsel yenileme projesi, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı ile imar komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı. İlk toplantı imar komisyonu üyeleriyle yapıldı. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve konuyla ilgili belediye bürokratları katıldı. 


Talepler alındı 

Şehir Plancısı Ahmet Turgut, Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki iki adada bulunan örnek yerinde dönüşüm projesiyle ilgili hazırlanan sunumu ilgili komisyon üyelerine aktardı. 


Projeye destek geldi 

Toplam proje alanının 32 bin 395 metrekare olduğunu belirten Turgut, 276 haneyi kapsayan bu yerinde dönüşüm projesiyle ilgili tüm parsel sahipleriyle tek tek görüşüldüğünü ve vatandaşların talep ve beklentilerinin alındığını söyledi. Örnek projenin içeriği, vatandaşların evlerinin ne şekilde değerleneceği, emsal değerleri, hak sahiplerinin projeden alacağı daire alanlarının hesaplama modeline kadar tüm ayrıntıların tek tek anlatıldığı sunumda, toplantıya katılanların soruları da yanıtlandı. 

İmar Komisyonu üyelerine yönelik gerçekleştirilen toplantı, daha sonra ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de encümen salonunda gerçekleştirildi. Büyükşehir'in kentsel yenileme projesine, mimarlar odası, harita ve inşaat mühendisleri odaları ile jeoloji mühendisleri odası da destek verdiklerini belirtti.



Milliyet Ege 



Geri Dön