26 / 04 / 2024

Manisa'da konuta talep fazla!

Manisa'da konuta talep fazla!

EVA Gayrimenkul Değerleme yetkilileri Manisa'da, son yıllarda nüfustaki ve ekonomideki hızlı büyüme ile birlikte artan konut ihtiyacına rağmen, özellikle kent merkezinde artan talebi karşılayacak arzın henüz sağlanamadığını belirtiyor..



Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alan EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. yetkililerinin gerçekleştirdiği çalışmaya göre, Manisa Belediyesi tarafından en son yapılan 1989 tarihli imar planında gösterilen yerleşim alanları son yıllarda yetersiz kalmaya başladı. Artan talebi karşılamak için genelde küçük konsepte yapılan yeni konut projelerinin sayısı her geçen gün artmaktadır. 


Kent merkezinde eski yapıların yenilenmesi ile yapılan yeni yapılar fiyatları arttırıyor Eva Gayrimenkul Danışmanlık yetkilileri, Manisa'da kent merkezindeki yapılaşmanın eski kemikleşmiş doku ile bu doku içinde yeni inşa edilmiş olan yapı adalarından oluştuğunu belirtiyor. Yapılan çalışmada kent merkezinde kemikleşmiş doku içinde eski yapıların yenilenmesi ile oluşturulan yapılar dışında, yeni projeler için alan bulunmadığı göze çarpıyor. Yetkililer bu şekilde yapılan yeni yapıların kent merkezindeki ezberi bozduğunu ve konut birim fiyatlarını 2.500 TL/m2'ye kadar çıkardığını belirtiyor. 


Yenigün Gazetesi


Geri Dön