19 / 04 / 2024

Manisa'da kuvvetli fırtına evlerin çatılarını uçurdu!

Manisa'da kuvvetli fırtına evlerin çatılarını uçurdu!

Rüzgarın hızının yer yer saatte 100 kilometreye ulaştığı bildirildi. Kuvvetli fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, evlerin çatı ve bacaları zarar gördü. Kuvvetli fırtına Salı gününe kadar devam edecek.



Manisa-Turgutlu Köprülü Kavşağı'nda fırtına nedeniyle aydınlatma direklerinin bazılarının devrilmesi, diğerlerinin de devrilme tehlikesi oluşturması karşısında İzmir-Ankara yolunun bu bölümünde ulaşımları yoldan sağlandı.



Dün öğle saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, evlerin bacaları uçtu, çatılar zarar gördü.


Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, saatteki hızı yer yer 100 kilometreye ulaşan kuvvetli fırtınanın etkisiyle Spil Dağı Milli Park yolundaki çam ağaçları devrildi. Rüzgarın etkisiyle yerinden sökülen ağaçlardan biri kod farkından dolayı altta kalan bir evin çatışına devrildi. 


Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa AFAD, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, rüzgar şiddetinin çok kuvvetli olduğunu belirterek, "Gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Bu bölgede ağaç bir evin üzerine devrildi. Şehzadeler Belediyesi olarak evleri tehlike altında bırakan ağaçlarla ilgili bir çalışma yaptık" dedi.


Jandarma Alay Komutanlığı önündeki bölünmüş yolda devrilen ağaç, trafik akışını engelledi. Yolda araç geçişleri kontrollü sağlandı. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtının çevresinde bulunan bayrak direklerinden biri de yan yattı. 


Manisa Belediyesi Büyükşehir İtfaiyesi yetkilileri, kuvvetli fırtına nedeniyle kentte çok sayıda evin çatı ve bacalarının zarar gördüğü, ağaç devrilmesi yaşandığı, dal kopmasından zarar oluştuğu yönünde ihbar aldıklarını bildirdi. 


Kuvvetli fırtına sırasında Nurlupınar Mahallesi kapalı pazaryeri ile kod farkı bulunan yol arasındaki 1 metre yüksekliğindeki duvar yıkıldı ve bazı tezgahlara zarar verdi. Pazarcılar, yıkılan duvarın uzantısını ağaca bağladıkları zincirle desteklemeye çalıştı. 


- İzmir-  Ankara  yolunda ulaşım tali yoldan sağlandı


Turgutlu ilçesinden geçen  İzmir  - Ankara karayolu üzerindeki Manisa-Turgutlu Köprülü Kavşağı, şiddetli rüzgar nedeniyle aydınlatma direklerinin bazılarının devrilmesi, diğerlerinin de devrilme tehlikesi oluşturması karşısında ulaşıma kapatıldı. İzmir-Ankara karayolundaki araçların tali yollardan güzergahlarına devam etmeleri sağlandı.


Aynı yolda Turgutlu Jandarma Kavşağındaki trafik ışıkları rüzgarın etkisiyle devrildi. Trafik ışıkları ilgili ekipler tarafından kaldırılıncaya kadar yoldaki ulaşım kontrollü olarak sağlandı. 




AA


Geri Dön