25 / 04 / 2024

Manisa'da yapılara sıkı denetim geldi!

Manisa'da yapılara sıkı denetim geldi!

Manisa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü güvenli ve sağlıklı yapıların oluşturulması için şantiyelere yönelik sıkı denetimlerini sürdürüyor. Tüketici bilincinin gelişimi ve güvenli yapıların oluşması hedefleniyor.



Manisa Çevre ve Şehirlik Müdürlüğü yapılara yönelik sıkı denetimlerini sürdürüyor. Yapıların can ve mal güvenliğine, imar planına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygunluğu denetlenirken kaliteli yapıların sağlanması için projeye göre ilerlemesi göz önünde bulunduruluyor. Aynı zamanda tüketici bilincinin gelişimi ve güvenli yapıların oluşması hedefleniyor. 


8 FİRMAYA CEZA VERİLDİ 


Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı ekipler şantiye denetlemelerinin yanı sıra yapı denetim firmalarını da sıkı takibinde tutuyor. Müdürlük Manisa'da şimdiye kadar kurulan 27 yapı denetim firmasının denetlenmesi sonucu kural dışı hareket ettiği tespit edilen bazı firmalar yönelik cezai işlemler uyguladı. 2 firma tasfiye edildi, 5 firmanın izin belgesi geçici olarak geri alındı, 1 firmanın izni iptal edildi. Cezalar sonucunda ise 19 yapı denetim firması faaliyetlerini yürütebildi. 


DENETİMLERDE TAVİZ YOK 


Müdürlük denetimlerinin yanı sıra çeşitli kurum, kuruluş ve kişilerden gelen ihbarları da değerlendiriyor. Geçen yıl 126 şantiye ve 37 büro denetimi yapılırken, 2016 yılında şimdiye kadar 37 şantiye ve 18 büro denetimi gerçekleştirildi. Bu denetimler sonucunda tespit edilen proje ve uygulama aykırılıklarına yönelik yapı denetim kuruluşlarına idari cezalar uygulandı. 




Manşet Gazetesi


Geri Dön