28 / 03 / 2024

Manisa'da zabıtalar inşaat alanlarını denetledi!

Manisa'da zabıtalar inşaat alanlarını denetledi!

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, usullere uygun olmayan inşaat alanlarına yönelik şehir içindeki mahallelerde denetim yaptı. Yapılan denetimlerde usullere uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu ve Zabıta Talimatnamesi’ne göre gerekli ceza-i işl



Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son zamanlarda vatandaşların sıkça şikayet ettiği inşaat alanlarına yönelik denetim yaptı. İnşaat esnasında çevreyi rahatsız edenler ve usullere uymayanları ikaz ettiklerini belirten Zabıta Müdürü Aydoğan İra, konuya ilişkin yaptığı açıklamada özellikle inşaata ait koruyucu bantların çekilmediğine dikkat çekti. İra açıklamasında şunlara yer verdi, “İnşaat denetimlerinde karşımıza çıkan en büyük eksiklik inşaata ait koruyucu bantların ya da tahta perdelerin olmadığı oldu. Ayrıca inşaat demirlerinin yol ortasına gelişigüzel bırakıldığını tespit ettik. Elbette bu durum trafiği aksattığı gibi yayaları da rahatsız etmektedir.


Denetimlerimizde bu şekilde inşaat çalışması yapanlara Kabahatler Kanunu ve Zabıta Talimatnamesi’ne göre gerekli ceza-i işlem uyguladık. Normal şartlarda her inşaat alanına nizami olarak koruma bantı ve tahta perdesi çekilmesi gerekmektedir. Sorumluluğumuz olan her alanda olduğu gibi bu guruba yönelik denetim çalışmalarımıza devam edeceğiz. Vatandaştan gelen her türlü şikayet tarafımızdan değerlendirilip halkımızın refahı için ne gerekiyorsa Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla yerine getirilecektir.” 


Manisa Belediyesi


Geri Dön