18 / 04 / 2024

Manisa'nın 2015 programında hafif raylı sistem yer alıyor!

Manisa'nın 2015 programında hafif raylı sistem yer alıyor!

Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında, Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Fuat Uzun, "Hafif Raylı Sistem Projesi 2015 yılı stratejik programımızda görünüyor." dedi..



Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında, Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, "Hafif Raylı Sistem Projesi 2015 yılı stratejik programımızda görünüyor. Bununla ilgili çalışmalarımızı bu yıl içerisinde başlatacağız" dedi. 2014'ten kalan yatırımlara bu yıl devam ettiklerini de aktaran Uzun, "Bu yılın en önemli yatırımlarından biri, Manisa merkezin Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi. Mart ayında ihalesi yapılacak. Manisa'da yeni yapılanma sürecinde Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü kuruldu. MASKİ de yatırmalarına devam ediyor. Birçok ilçede Atık Su Arıtma Tesisi yapılıyor" dedi.

Vali Erdoğan Bektaş ise 2014 yılı son dönem yatırımcı kuruluşlar dönem raporlarına göre ilde 362 kamu yatırım projesi uygulandığını söyledi. Toplam tutarın 4 milyar 620 milyon lira olduğunu kaydeden Bektaş, "Projelere önceki yıllarda 841 milyon lira harcama yapılmış. 2014'te toplam 488 milyon lira ödenek ayrılmış. Yıl sonu 393 milyon lira harcanarak, yüzde 80 nakdi gerçekleşme sağlanmış. Bu projelerin 119'u tamamlandı, 162'si devam ediyor. 16'sı ihale aşamasına getirilirken, 65 projeye ise henüz başlanmadı" diye konuştu.


Sabuncubeli Tüneli

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu da Sabuncubeli Tüneli'ni yapan firmanın iflas etmesinin ardından inşaatın şu ana kadar herhangi bir firma tarafından devralınmadığını, tünelin yeniden ihale edileceğini söyledi. Uraloğlu, "İhaleyi 1-2 ay gibi bir sürede gerçekleştirebilirsek 2016 yılında projeyi bitiririz. Şu anda 2.5 kilometrelik bir eksik var. Maliyet, yaklaşık 150 milyon lirayı bulacak" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön