28 / 03 / 2024

Mansur Yavaş: Engellilere uygun olmayan binalara ruhsat vermeyi düşünmüyoruz!

Mansur Yavaş: Engellilere uygun olmayan binalara ruhsat vermeyi düşünmüyoruz!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, engelli vatandaşlarla bir araya gelerek Ankara için yapacakları projeleri anlattı. Yavaş, girişlerinin engelli girişlerine uygun olmayan binalara ruhsat vermeyi düşünmüyoruz." dedi...




Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, engelli vatandaşlarla bir araya gelerek Ankara için yapacakları projeleri anlattı. "Biz belediye yönetiminde mutlaka bir engelli danışman istihdam edeceğiz. Sizlerin adına, sizlerin sorunlarını hem bizlerle paylaşacak hem de çözüm önerileri sunacak şekilde daire başkanı ya da başkan yardımcısı düzeyinde yetkisi olan bir personel mutlaka aramızda görmek istiyoruz." diyen Yavaş, engellilerin Ankara'da eşit vatandaş ve eşit yurttaş olarak yaşamalarını sağlayacaklarını kaydetti. Mansur Yavaş, "Kesinlikle girişlerinin engelli girişlerine uygun olmayan bir iş yeri ya da binaya ruhsat vermeyi düşünmüyoruz. Bu şimdiye kadar hiç uygulanmadı. Bunun çalışmalarını yapacağız." dedi. 


CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yavaş, Altı Nokta Körler Derneği Genel Merkezi’nin düzenlediği toplantıya katılarak engelli vatandaşların sorunlarını dinledi. Bugüne kadar engellilerin sorunları konusunda bir değişim gösteremeyen yönetimin de değişmesi gerektiğine değinen Yavaş, seçildikleri takdirde engellilerin sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini kaydetti. Yavaş, "Sizlerin adına, sizlerin sorunlarını hem bizlerle paylaşacak hem de çözüm önerileri sunacak şekilde daire başkanı ya da başkan yardımcısı düzeyinde yetkisi olan bir personel mutlaka aramızda görmek istiyoruz. Bir belediye başkanı ne kadar iyi olursa olsun bu empatiyi sizin kadar iyi kuramaz. Biz sizlerin Ankara’da eşit vatandaş, eşit yurttaş olarak yaşamınızı istiyoruz. Toplum içerisinde diğer vatandaşlarla eşit haklar sunan, haklarınıza saygı gösteren bir belediye olmak istiyoruz. Engelli dostu levhalar, ışıklandırma ve metro girişleri yapmak zorundayız. Yine engelli dostu parkları çoğaltmak zorundayız” diye konuştu.


ANKARA'YI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ


Büyükşehir Belediyesi imar planlarında bugüne kadar uygulanmayan bir projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade eden Yavaş şöyle dedi: "İnşaat ruhsatı verirken, kesinlikle girişlerinin engelli girişlerine uygun olmayan bir iş yeri ya da hiçbir binaya ruhsat vermeyi düşünmüyoruz. Bu şimdiye kadar hiç uygulanmadı. Sokullu’da bulunan yaşam merkezinizin ruhsatını da inşallah ben gelip size elimle teslim edeceğim. Ankara’yı birlikte yöneteceğiz. İyi bir yönetici engellilere yaklaşırken onlardan oy almak için yaklaşmaz. Sizin taleplerinizin kendisi için büyük bir görev olduğuna inanarak yapması lazım. Bu bizim asli görevimizdir. Otobüslere binişinizden tutun Ankara’nın içerisinde belediyeye ait bütün alanlarda gezmenizin engelli dostu belediye yapmanın kanuni bir görev olduğuna inanıyorum. Anlımızın akıyla bu seçimden çıkacağız ve Ankara’yı hep birlikte yöneteceğiz.”


"MELİH GÖKÇEK BİZE VERİLEN SÖZLERİ YERİNE GETİRMEDİ"


Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli ise mevcut Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendilerine verilen sözleri yerine getirmediğini savundu. İçli, "Bugüne kadar Sayın Melih Gökçek bu kapıdan hiç içeri girmedi. Bütün davetlerimize rağmen girmedi. 1997 yılında Kurtuluş Metrosu'nun yanında açılan çukura Osmaniye’den teşkilat toplantısına gelen arkadaşımız düştü ve komaya girdi. Biz protesto etmek için Kızılay’a İmar Müdürlüğü’ne gitmek için hareket geçtiğimizde Melih Gökçek’in adamları üzerimize saldırdı ve çok arkadaşımızın kafası gözü yarıldı. Adliyeden ekip getirerek çukuru tespit ettirdik. Akşamına da çukur kapandı. Açtığımız davaları kazandık. O gün bugündür Melih Bey bizlerle görüşmüyor. Sokullu’da yaptığımız yaşam merkezi binamız var. Büyükşehir Belediye İmar Daire Başkanlığı bunu İmar Kanunu'na ve imar mevzuatına uygun bulup olumlu rapor verdiği halde Melih Bey, Altı Nokta isminin bulunduğu hiçbir şeyi imzalamam diyerek iade etti. Sokullu’daki yerimize ruhsat alamadık.” şeklinde konuştu.


 

Bugün


Geri Dön