28 / 03 / 2024

Mantolama ile konutlarda yüzde 60 tasarruf sağlanıyor!

Mantolama ile konutlarda yüzde 60 tasarruf sağlanıyor!

Mantolamanın etkili izolasyonu sayesinde, iç mekanlar; yazın sıcaktan, kışın soğuktan korunurken, daha az enerji sarfiyatı neticesinde, ısıtma ve soğutma maliyetlerinde de %60’a yakın tasarruf elde ediliyor...



Değişen mevsim şartları ve yaşam alanlarının kullanım sıklığı, hayatımızın önemli bir bölümünü geçirdiğimiz, ev ve konutların yıpranmasına neden oluyor. Yaşam alanlarımızı daha güvenli ve sağlıklı bir hale getirmek için renovasyon ve tadilat büyük önem kazanırken, iç ve dış mekanlarda yapılacak ufak uygulamalarla sonradan ortaya çıkabilecek daha büyük problemlerin de önüne geçebilirsiniz.


Endüstriyel yapı harçları üretiminde dünya lideri olan ve sürdürülebilir yaşam alanları yaratma hedefiyle inşaat malzemeleri üretiminde inovatif çözümler sunan Weber, evinize yaptıracağınız renovasyon ve tadilat çalışmalarında önemli uygulamalara dikkat çekiyor;


Mantolama ile konutlarda yüzde %60’a varan tasarruf sağlanıyor!


Mantolama uygulamaları, binaları dış etkenlerden koruyarak küf ve nem benzeri oluşumları engeller, sağlıklı ve konforlu yaşam alanları oluşturur. Dış etkenlere karşı dayanıklılık kazanan binalarda, bu sayede, oluşabilecek bakım ve onarım masraflarını azaltarak yapılan harcamanın uzun vadeli bir yatırıma dönüşmesini sağlar.


Mantolamanın etkili izolasyonu sayesinde, iç mekanlar; yazın sıcaktan, kışın soğuktan korunurken, daha az enerji sarfiyatı neticesinde, ısıtma ve soğutma maliyetlerinde de %60’a yakın tasarruf elde ediliyor.


Yalıtım uygulamalarında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, doğru ve sistemli yalıtım uygulamaları ile evinizin ihtiyaç duyduğu profesyonel çözümü bulmak ve doğru malzemeyi seçmek olarak öne çıkıyor.


Weber Mantolama Sistemi, sistem entegre ürünleri sayesinde tüm bina tipleri için ihtiyaç duyulabilecek bütün çözüm önerilerine sahip. Alışılagelmiş dokular dışında dış cephede de estetik seçenekler sunan Weber Mantolama Sistemi, dış cephe renk kataloğunda yer alan dört yüz renk seçeneği ile farklı zevk ve ihtiyaçlara da cevap veriyor. Bina keşif hizmeti ile doğru ve rasyonel çözümler sunan sistem, proje renklendirme hizmeti sayesinde de kullanıcılarına tercih ettikleri rengi, dış cephelerinde önceden görme imkanı sağlıyor. 


Su yalıtımı ile ıslak hacimlerde bakteri ve küf oluşumu engelleniyor!

Su, yapıları tehdit eden en önemli faktörlerden birisidir. Islak hacimler, yapılar içerisindeki önemli yaşam alanlarını oluşturur. Su yalıtımı yapılmış ıslak mekanlar sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarının yaratılmasını sağlayarak, mekanları kaçak su ve nem kaynaklı bakteri ve küf benzeri oluşumlara karşı korur.

Banyo, mutfak, tuvalet, balkon ve teras gibi ıslak hacimler, su sızmalarının en yoğun yaşandığı alanlardır ve bu alanlar genellikle seramik ile kaplanır. Ancak unutulmamalıdır ki; seramik uygulaması tek başına su yalıtımı sağlamaz. 

Problem oluştuktan sonra kat ve kat fazlasını ödemek yerine, eviniz henüz inşaat ya da tadilat aşamasında, seramik uygulamasından önce, Weber Islak Mekan Su Yalıtım Sistem ürünleri ile yaptıracağınız doğru ve sistemli bir su yalıtımı, karşılasacağınız problemlere düşük maliyetlerle engel olmanızı sağlayacaktır.

Seramik uygulamaları ile son dokunuşu yapın!

Genellikle dekoratif açıdan değerlendirilen seramik uygulamaları estetik görüntüsünün yanısıra sağlıklı yaşam alanlarının yaratılmasında da büyük önem taşıyor. Kalıcı ve uzun ömürlü uygulamalar için, seramik seçimi kadar, doğru seramik yapıştırıcısının ve derz ürününün seçilmesi önem arz ediyor.

Banyo, mutfak ve tuvalet gibi ıslak mekanlarda, balkon ve teraslarda, havuzlarda ve doğal taş kaplaması gibi uygulama alanlarına sahip yüzeylerde kullanılabilen weber konfor serisi seramik yapıştırıcıları toz çıkarmama özelliği sayesinde, özellikle iç mekanlarda, hem ev sahibine hem de ustaya temiz çalışma ortamı sağlıyor.

Sağlıklı bir uygulama için yüzey koşullarına ve kaplama türüne uygun bir yapıştırıcı kullanılması seramiklerin kullanım ömrünü arttırırken bu sayede yanlış ürün seçiminden kaynaklı, seramiklerin yüzeyden ayrılması ve benzeri sorunların da önüne geçiliyor. 

Seramikler yapıştırıldıktan sonra son işlem seramiklere en uygun derz dolgu ürününü seçmek. Doğru seramik yapıştırıcısı kadar, doğru derz ürününü kullanmak da uygulamanın uzun ömürlü olması için önemli. Farklı ihtiyaçlara yönelik alternatifler içeren weber joint serisi, yirmi beş ayrı derz dolgu renk seçeneği ile kullanıcılarına estetik  çözümler sunuyor.




Geri Dön