19 / 04 / 2024

Manyas Barajı sulama regülatörü 18 milyon lira yatırımla hayata geçti!

Manyas Barajı sulama regülatörü 18 milyon lira yatırımla hayata geçti!

Manyas Barajı sulama regülatörü ve 2014 sulama sezonu açılışı törenlerle gerçekleştirildi. Manyas Ovası Sağ Sahil Sulaması Ana Kanalına Su verilmesi ve 2014 yılı sulama sezonunun açılış törenine Vali Ahmet Turhan katıldı...



Manyas Barajı sulama regülatörü ve 2014 sulama sezonu açılışı törenlerle gerçekleştirildi. Manyas Ovası Sağ Sahil Sulaması Ana Kanalına Su verilmesi ve 2014 yılı sulama sezonunun açılış törenine Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Emniyet Müdürü Feridun Boz, DSİ 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Türkiye Sulama Birlikleri Genel Başkanı Bülent Can, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, Sulama Birliği Başkanı Hasan Kahraman ve halk katıldı. 


Maliyeti 264 milyon TL Sahil Projesi ile birlikte ise 370 bin dekar alanın yılda 46.500 KW/Saat enerji üreteceğini vurguladı. 


Regülatörden 45 kilometre uzunluğunda ana kanal ile suyun taşındığını dile getiren Şenöz, "Şu anda Türkiye'nin en büyük regülatörü 173 metre genişliğinde, 7 metre yüksekliğinde olup 33 adet kapak bulunmaktadır. Toplam maliyeti 18 milyon liradır. Manyas Barajı'nın 2014 fiyatlarına göre maliyeti ise 264 milyon liradır" diye bilgi verdi. 


Tüm araziler sulanacak DSİ 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz, projede sulama, enerji, taşkın, Manyas Gölündeki su seviyesini kontrolde tutmayı amaçladıklarını söyledi. 


Manyas Barajı inşaatının tamamlandığını, enerji üretiminin de başladığını kaydeden Şenöz, barajda Sağ Sahil Sulama Projesi ile toplam 108 bin dekar Sol Sulama sezonunun hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Vali Ahmet Turhan, "Balıkesir tam bir tarım ve hayvancılık şehridir. Türkiye'nin en güzel coğrafyasına ve 14 bin 300 kilometre kare arazi sahiptir. Bunun yüzde 36'sı tarım arazisidir. Üçte bire yakını tarım arazisinin üçte biri de sulanabilir arazidir. Bakanlığımızın yaptığı projeler ve planladığı projelerle beraber bundan sonra Balıkesir'de sulanmadık arazi kalmayacak" diye konuştu. 



Susuzluğa son 


"Araziyi sulayabiliyor ve yönetebiliyorsak verim katlanıyor. Bugün onbin dönümlük arazi Manyas Sağ Sahil sulamasıyla sulanacak. Son zamanlarda verimli yağışlar oldu. 

Son dönemde Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan ilimize ciddi yatırımlar geldi. 1.2 milyar liralık yatırım, doğrudan ekonomiye, çiftçiye yansıyan yatırımlardır. 

Önümüzdeki süreçte ilimizin sulama problemi veya afetten kaynaklanan problemi kalmayacaktır. Bu yatırımları bizlere kazandıran Sayın Başbakanımıza, Bakanlığımıza, DSİ teşkilatına teşekkür ediyor, tesisimizin Balıkesir'e hayırlara vesile olmasını diliyorum." 


Milliyet Busıness




Geri Dön