26 / 04 / 2024

Mapei yalıtımda markalı projelerin tercihi oldu!

Mapei yalıtımda markalı projelerin tercihi oldu!

32 ülkede 65 üretim tesisinde ürettiği ürünleri dünya'nın birçok ülkesine tercih edilen Mapei son 2 yıldır var olduğu Türkiye pazarında liderliğe oynuyor. Mapei Genel Müdürü Alper Özer ile yalıtım ve boya ürünleri hakkında konuştuk.




32 ülkede 65 üretim tesisinde ürettiği ürünleri dünya'nın birçok ülkesine tercih edilen Mapei son 2 yıldır var olduğu Türkiye pazarında liderliğe oynuyor. Isı yalıtımı ve dış cephe boya alanlarında yüksek standartlı ürünleri ile inşaat sektöründe ilgi gören şirket özellikle markalı konut projelerinin tercihi haline geldi. 


Mapei'in kısa sayılabilecek bir zamanda pazarda yakaladığı başarıyı, kalite ürün ve satış sonrası verilen hizmetlere bağlayan Mapei Genel Müdürü Alper Özer ile yalıtım ve boya ürünleri hakkında konuştuk. 



- Mapei hangi ürün grubu ile ısı yalıtım ve boya konusunda hizmet vermektedir? 


Mapei olarak Wallmcrk Isı Yalıtım Sistemimizle müşterilerimize kaliteli ve sistem anlayışına tam olarak karşılık veren ürün grubumuzla hizmet vermekteyiz. Bu ürün grubumuz içinde kullanılan malzemeler ısı yalıtım uygulamasının her aşamasında, her türlü detayı çözebilecek çeşitlilikte, yüksek performanslı Mapei ürünlerinden oluşmaktadır. Boya ürün grubumuzu, kullanım alanlarına ve performans farklılıklarına göre ayrışan Wallmerk Fassade Dış Cephe Boyaları ve Farber İç Cephe Boyaları oluşturmaktadır. 



- Isı yalıtım Destek paketinizin içeriği nedir? Paket sistem kavramını biraz açabilir misiniz? 


Paket sistem, ısı yalıtım uygulamasında kullanılabilecek tüm ürünleri aynı marka, güven ve kalitesiyle sunması açısından çok önemlidir. Bununla beraber tüm detayları aynı profesyonel yaklaşımla çözümleycbilccek ürün gamının varlığını da ifade eder. Bu sayede tüm uygulamalar üretici güvencesi ile yapılacak ve sistem bir bütün halinde güvenilir bir şekilde tüketicilere sunulabilecektir. 


MAPEİ WALLMERK ISI YALITIM SİSTEMİ KULLANICILARINA;


 • Sistem Ürün Garantisi, 

• Ücretsiz Keşif Hizmeti, 

• Ücretsiz Enerji Kimlik Vergisi Hizmeti, 

• Ücretsiz 3 Boyutlu Renklendirme, 

• Termal kamera ile uygulama öncesi ve sonrası ısı kayıpları ölçümü ve raporlaması hizmetleri sunmaktadır. 



- Isı yalıtım ve boya ürün grubu ile ilgili 2015 yılı projelerinizden bahseder misiniz? 


Belli başlı projelerimizden bahsetmemiz gerekirse;  Kiptaş  Vaditepe - İstanbul Projesi, Mavi Şehir Park Yaşam-İzmir, İncek Prestij Ankara, Kardelenköy Villaları - Ankara, 496 Konut Mamak Kentsel Dönüşüm Toki - Ankara, Relax Plus Konutları - Ankara, Gölde Lüx Konutlan - Ankara, Gölbaşı Çevre Düzenleme Projesi 1. 2. 3. 4. 5. Etapları- Ankara, İncek Final Okulları- Ankara, Kuzey  Ankara  ProjesiAnkara, Tekonopark-Ankara, Toki Kayaşehir Projesi- İstanbul, Emlak Konut Uni İstanbul, Toki Suloğlu Konutları - Edirne, Balans İstanbul Rezidans - İstanbul, Safir Sarıtaş Konutları Ankara, Moda Life Konutları Kırıkkale, Zirve Kent - Kınkkale, Tegin Paradise- Kayseri, Trend Park - Kayseri, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Öğr. Yurdu- Kayseri, Starlife Projesi - Kayseri, Neva Konak Talaş Kayseri, Akiş Yapı Koop Nevşehir, Ataşehir Koop Nevşehir, Zümrüt Yapı Koop Nevşehir, Kardelen Koleji Nevşehir, Marka Evleri - Diyarbakır, Çeliktepe Konaklan - İsparta, Yeniyaka Konutları - İsparta, Yakut Sitesi-Samsun. Ayrıca Mapei olarak renovasyon pazarındaki projelerde de çok aktif olduğumuzu belirtmek isterim. 




- Yenilenen dış cephe boyalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz? 


Mapei İtalya-Milano Merkez laboratuarımızdan alınan Ar-Ge desteği ile yenilenen ve geliştirilen dış cephe boyalarımız ve renkli dış cephe kaplamalarımızla sistemimizi en üst kalitede tamamlıyoruz. Örneğin Türkiye'de 10 yıl garanti süresi ile sunduğumuz Wallmerk Fassade Extreme ürünümüz üstün performansı sayesinde tüm rakiplerimizden bizi bir adım öne taşıyor. Boya konusundaki yenilenme çalışmamız ürün bazında, dağıtım kanalında ve hizmet alanında yoğunlaşmıştır. Ürün bazındaki en önemli değişim formülasyon ve kalite stabilizasyonu için yaptığımız üretim yatırımlarımız ile olmuştur. Mapei'nin 78 yıllık tecrübesi ve Türkiye pazarının özellikleri ve alışkanlıkları doğrultusunda tüm ürünlerimizde formülasyon değişimi yapılmıştır. Bunun yanında renklendirme de aşamalı olarak makine ile yapılmaya başlanmıştır. Üretim sistemindeki bu değişimle renk tonunda hiçbir partide ton farkı olmaması hedeflenmiştir. 2014 yılında çalışmaları başlayan ve 2015 yılında uygulamaya geçen bu yeni sistemle başarıya ulaşılmıştır. Dağıtım kanalında yapılan değişiklik ise belirlenen pilot illerde toptancı bayilik sistemi kurulması ve bu bayiler ile mevcut bayilerimize verilen hizmet hızımızı ve kalitemizi arttırmak olmuştur. Hizmet alanında yaptığımız çalışmayla, toptancı bayilerimize özellikleri ile piyasadaki muadillerinden ayrılan Colormap renklendirme makinaları teslim edilmiş ve fabrika üretimi ile hiçbir fark olmadan renklendirmeyi kendilerinin hızlı bir şekilde yapabilmeleri sağlanmıştır. Satışlarda her yıl oluşan hızlı büyüme ve belirlenen hedeflerimiz doğrultusunda oluşturulan toptancı bayi yapılanmamızı, büyüme oranımız doğrultusunda tüm Türkiye'ye yaymayı hedefliyoruz. 

Bunun dışında her bölgeye hizmet veren Teknik Servis Mühendislerimiz ve Teknik Servis Personellerimiz sayesinde uygulama eğitimleri, yerinde ürün uygulama demonstrasyonları ve uygulama kontrolleri gibi birçok hizmeti sağlayabiliyoruz. Bölge toptancılarımız için verdiğimiz araç destekleri ve personel destekleri ile de bölgesel temsilcilerimizin hizmet kalitesini artırmaya çalışıyoruz. 



Vatan EK



Geri Dön