18 / 04 / 2024

MARBLE'da istihdam sayısı 1060'a yükseldi!

MARBLE'da istihdam sayısı 1060'a yükseldi!

Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi 'Fuar izmir', 25 Mart'ta Türkiye'nin en büyük fuar organizasyonu 'Uluslararası Doğaltas ve Teknolojileri Fuarı'yla birlikte kapılarını açacak.



Başkan Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem Fuar izmir'in, hem de MARBLE 2015'in tanıtımını yaptı. Rakamlarla yeni 'Fuar izmir' O Kentin gelişen fuarcılık potansiyeline cevap verebilmek, sektörün önünde yeni kapılar açmak ve şehir trafiğindeki karmaşayı kaldırmak amacıyla harekete geçen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Fuar İzmir için 400 milyon TL'lik yapım maliyetini tek başına üstlendi. Kavşak ve monoray projeleriyle birlikte öz kaynaklarla yapılan yatırım tutarı yaklaşık 600 milyon TL olacak.Tesisin kurulduğu 337 bin metrekare alandaki kamulaştırmalar için de 40 milyon TL harcandı. Toplam 337 bin metrekare alana sahip Fuar İzmir, 50 futbol sahasına eşit bir arazide inşa edildi. Fuar İzmir'in yapımında kullanılan 34 bin ton demirle 5 adet Eyfel Kulesi inşa edilebilir. Yeni fuar kompleksinin inşaat aşamasında dökülen 300 bin metreküp betonla, 100 metrekarelik 6 bin daire inşa edilebilir. Türkiye'de fuarcılığıyla ön plana çıkan ve adından söz ettiren, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 25 Mart'ta MARBLE ile birlikte açılacak olan ve yeni yapılan 'Fuar İzmir'in tanıtım toplantısında, Türkiye'nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksini öz kaynaklarıyla hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Fuar İzmir'in yapımında kullanılan 34 bin ton demirle 5 adet Eyfel Kulesi, dökülen 300 bin metreküp betonla da ıoo metrekarelik 6 bin adet daire inşa edilebileceği açıklandı. 



KENTİN KALKINMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ 

"Bugün Türkiye'de ve dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Fuar İzmir, arazinin kamulaştırmasından inşasına varıncaya kadar bir yerel yönetim tarafından gerçekleştirilen ilk projedir" diye söze başlayan Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti; "Büyükşehir Belediyesi, topyekun kalkınmayı ve İzmirli hemşerilerimizin yaşam standardını yükseltmeyi hedeflemektedir. Fuarcılık ise bize ulu önderimizin verdiği bir görevdir. Başta Kültürpark'ı yaratan Behçet Uz başkanımızdan bugüne birçok kişi fuarcılığa hizmet etmiştir. Bugün şartlar, bizi böyle bir fuar merkezini yapmaya yöneltmiştir. Fuarın kardeş sektörü olan kongre sektöründe de bu yıl içinde bir kongre merkezinin çalışmalarını başlatmayı hedefliyoruz." MARBLE. 



FUAR İZMİR'LE PATLAMA YAPTI 

Kocaoğlu, "MARBLE'da bu yıl stant sayısı yüzde 64, katılımcı ise yüzde 31 oranında arttı. Fuar için kullanılan brüt alan yüzde 168, stant alanı ise yüzde 70 oranında büyüdü. 2014 yılında düzenlenen MARBLE'da 463 kişi istihdam edilirken, bu yıl bu sayı 1060'a yükseldi" dedi.



Yeni Şafak 


Geri Dön