20 / 04 / 2024

Mardan Palace, II. Elizabeth'i ağırlayacak

Mardan Palace, II. Elizabeth'i ağırlayacak

İngiliz medyasının 'Avrupa'nın arsız tapınağı' diye tanımladığı Mardan Palace, II. Elizabeth'i ağırlayacak



Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov'un 1.4 milyar dolarlık oteli Mardan Palace, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'i ağırlamaya hazırlanıyor. 'Otele giriş' tarihi sır gibi saklanan Kraliçe'nin, 7 özel villadan birinde kalacağı tahmin ediliyor. İsmailov'un ise Kraliçe ve maiyetinin havalimanı ile otel arasındaki transferlerini gerçekleştirmek üzere yurtdışından 40 lüks otomobil siparişi verdiği öğrenildi. İsmailov, otel açılışı sırasında dünya yıldızlarını, havalimanından otele getirmek için Almanya'dan Maybach model otomobiller kiralamıştı.

'BU OTELE SONRADAN GÖRMELER GİDER'!

Mardan Palace'ın şaşalı açılışı İngiliz basınınca sert bir dille eleştirilmişti. Oteli 'kibir mabedi' ve 'sonradan görmelerin rağbet edeceği bir yer' olarak nitelendiren Daily Mail, 'Mardan, Avrupa'nın arsız tapınağı' yorumunu yapmıştı. İngiliz basınının Kraliçe'nin ziyaretini nasıl yorumlayacağı merak konusu oldu.

37 yıl ara vermişti bu kez bir yıl bile beklemedi

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ilk kez 1971 yılında Türkiye'ye gelmişti. 37 yıl aradan sonra  geçen yıl yine Türkiye'yi ziyaret Kraliçe, Ankara, Bursa ve İstanbul'u gezmişti. Kraliçe'ye İstanbul'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eşlik etmişti.

Hollywood'dan sonra majesteleri

Otelin açılışına Paris Hilton, Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ve soul şarkıcısı Seal gibi birçok ünlü katılmıştı. Açılış gecesinin mönüsünde her biri 700 gram ağırlığında olan ve Atlas Okyanusu'ndan getirilen 950 adet ıstakozun yanı sıra yüzlerce kilo yengeç, midye ve karides ikram edilmişti.
Akşam/Mustafa Kozak


Geri Dön