28 / 03 / 2024

Mardan Palace'a yerli ve yabancı firmalardan teklif!

Mardan Palace'a yerli ve yabancı firmalardan teklif!

Son dönemde hacizlerle gündeme gelen Mardan Palace oteli için uluslararası markalardan satın alma, ortaklık ve kiralama teklifleri geldiği belirtildi. Otelin Genel Müdür Çetin Pehlivan; "Şu an şirketimiz görüşme halinde, teklifler değerlendiriliyor" dedi.



Mardan Palace Genel Müdürü Çetin Pehlivan, satın alma, ortaklık ve kiralama tekliflerini otel açıldığından bu yana aldıklarını belirterek, "Antalya'ya değer katacak dünyaca ünlü uluslararası zincir markalardan da teklifler var. Şu an şirketimiz görüşme halinde, teklifler değerlendiriliyor" dedi.



Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından dünyanın en lüks otellerinden biri olarak Antalya'nın Kundu bölgesinde yaklaşık 1,4 milyar dolara yaptırılan, 2009 yılındaki açılışı sonrasında da zaman zaman borç ve haciz konularıyla gündeme gelen Mardan Palace'nin Genel Müdürü Çetin Pehlivan, açıklamalarda bulundu.


Pehlivan, Türkiye'nin tanıtımında önemli rol oynayan otelin, şirket sahibi Telman İsmailov'un İstanbul mimarisine olan hayranlığı ve Türkiye aşkını ölümsüzleştirmek adına, çoğu öz sermayesi ile inşa ettirildiğini ve İsmailov'un babasının adı ile taçlandırdığı büyük bir değere sahip proje olduğu söyledi.


Mardan Palace a yerli ve yabancı firmalardan teklif!


İsmailov'un proje döneminde yabancı bir yatırımcı olmanın tüm zorluklarını ve baskılarını fazlasıyla yaşadığını kaydeden Pehlivan, "Fakat yine de Mardan Palace'a duyduğu ve çalışanlarına olan inancını ve saygısını kaybetmemiştir" diye konuştu.


"ANTALYA'NIN GENEL TURİZM YAPISINA UYMADI"


Otelin 2009 yılında açıldığında sektöre "oda kahvaltı" konseptiyle girdiğini hatırlatan Pehlivan, bu konseptin, Türk turizminde ağırlıklı yer alan "her şey dahil" konseptiyle örtüşmediğini ve misafir beklentilerini karşılamadığını, bu nedenle daha sonra tam pansiyon ve her şey dahil sisteme geçiş yapmak durumunda kaldıklarını ifade etti.


Halen otelde oda kahvaltı ve her şey dahil sisteminin başarılı bir şekilde uygulandığını kaydeden Pehlivan, operasyonel anlamda yapılan bu değişikliğin, işletmenin maddi ve manevi tüm planlarını da değiştirdiğini vurguladı. Pehlivan, şöyle konuştu:


"Konsept değişikliği personel sayısından, hizmet ünitelerinin kapasitelerine kadar bize ciddi yükler getirdi. Özellikle ilk 2 yıl yaşanan düşük dolulukların maddi kayıpları ve bundan doğan yüklü ödemeler, son yıllarda yükselen ivme ile artan doluluk oranlarımıza rağmen güncel operasyonumuza olumsuz ölçüde yansımaya başladı. Eski borçlara dair imzalanan yapılandırma sonrasında bu sıkıntılı süreç aşıldı ve yolumuza yine Mardan Palace olarak devam ediyoruz. Özellikle son iki yılda hem satış hem pazarlama anlamında yaptığımız aksiyonların güzel meyvelerini topluyoruz."


BORÇLAR YAPILANDIRILDI


Son dönemde bazı basın-yayın organlarında çıkan haciz kararlarının doğru olmadığını ifade eden Çetin Pehlivan, bazı gazete haberlerinde adı geçen İtalyan Artdecor firmasına bir borçlarının bulunmadığını, söz konusu firmayla hesapların 2010 yılında kapatıldığını, firmanın bu konuda yazılı açıklama yaptığını bildirdi.


Mardan Palace'nin Telman İsmailov tarafından öz sermaye ile yapıldığını, otel arsasının tahsis değil İsmailov'un kendi şahsına ait bir yer olduğunu vurgulayan Pehlivan, tesisin bulunan borçlarının da yapılandırılmış olduğunu vurguladı.


TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLİYOR


Borçların yapılandırılmasının ardından, Mardan Palace için bazı ortaklık, kiralama ve satın alma tekliflerinin geldiğini de bildiren Pehlivan, şöyle devam etti:


"Açılışımızdan bugüne, her dönem özellikle uluslararası zincir markalardan çeşitli teklifler alıyoruz. Bu da markamızın dünya turizm skalasında sahip olduğu ayrıcalıklı konumun göstergesidir. Şu an şirketimiz gelen her teklifle görüşme halinde, değerlendiriliyor. Markayı daha öteye taşıyacak model hangisi olursa sayın İsmailov ona göre karar verecek. 'Mardan' ismi Telman Bey'in babasının adıdır. Bu marka her zaman kalitesinden ödün vermeden yola devam edecek. Birinci seçenek budur. Diğer konular bu markanın daha da ileriye gitmesini sağlayacaksa o zaman değerlendirilecek bir durumdur. Telman Bey'in de fikri bu şekildedir."


RUS PAZARI DARALMAYA DEVAM EDECEK


Turizm sektörüyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Pehlivan, Rus pazarındaki daralmanın 2016 yılında da devam edeceğini düşündüklerini, söz konusu pazarın ancak 2017'den sonra düzelebileceğini söyledi.


Pehlivan, bu nedenle 2016 yılı bütçe ve planlamalarını tek pazar odaklı değil otelin global anlamda ilgi gördüğü ülkeler baz alınarak hazırlanan satış pazarlama politikası ile yapacaklarını dile getirdi.


Genel Müdür Pehlivan, Afrika, Hindistan, Güney Amerika, Japonya ve birçok Avrupa ülkesinden gelen yüksek bütçeli ve konaklamalı özel proje ve "event"lerin bu anlamda sezon içerisinde düşük seyreden rezervasyon dönemlerine ciddi rakamlarda destek olduğunun altını çizdi.


Otelin yılda en az 3 Hint düğüne evsahipliği yaptığını kaydeden Pehlivan, bunun yanı sıra Bollywood sineması tarafından büyük ilgi gören otelde, her dönem yüksek bütçeli Hint filmleri, klipleri ve reklam filmlerinin çekildiğini bildirdi. Pehlivan, "Hint pazarından ciddi oranda misafir ağırlıyoruz, bu nedenle tercihleri konusunda sürekli hizmet konseptimizi iyileştiriyoruz" diye konuştu.


ALTIN KAPLAMALI SARAY


Yapımı için 10 bin metrekarelik alanda altın kaplama, 500 bin kristal kullanılan Mardan Palace, İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı, Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası olmak üzere 3 ana blok ve Kızkulesi şeklinde tasarlanmıştı.


23 Mayıs 2009'da hizmete giren otel büyük bir organizasyonla hizmete girmiş, açılışta Sharon Stone, Paris Hilton, Mariah Carey, Monica Belluci gibi dünyaca tanınmış isimler yer almıştı.


AA


Geri Dön