19 / 04 / 2024

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden yeni sosyal alan!

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden yeni sosyal alan!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Daire Başkanlığı, Vali Ozan Caddesi üzerinde bulunan kayalık alanda bölgeye rahat nefes aldıracak yeşillendirme ve yürüyüş yolu yapmak için çalışma başlattı.




Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Daire Başkanlığı,  Vali Ozan Caddesi üzerinde bulunan kayalık alanda bölgeye rahat nefes aldıracak yeşillendirme ve yürüyüş yolu yapmak için çalışma başlattı. Alanda yapılacak olan  çalışmayla Mardinlilere yeni bir sosyal alan kazandırılacak.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Mardin’de yeşillendirme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.  DEDAŞ'ın  yanında atıl durumda bulunan boş alanda  çalışma başlatan Mardin Büyükşehir Belediyesi, halka toplam 7 bin 440 metrekare yeşillendirilmiş alan yapacak. 7 bin 440 metrekare alan içerisinde 372 metre uzunluğunda toplam 930 metrekare yürüyüş yolu bulunacak.  Yürüyüş yolu kenarında yapılan yeşillendirme üzerine halkın oturması ve güzel zaman geçirmesi için kamelya yerleştirilecek.

 

Çevre ve Koruma Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yıllarca atıl durumda olan kayalık alanda yeşillendirme çalışması başlatıldığı belirtilerek, “Atıl durumda bulunan alanın toprak yapısı itibariyle zayıf olmasından dolayı çim bitkisinin yetişmesi amacıyla toprak ilavesi yapıldı.  Bu çalışmada bölgeye uygun çim karışımları kullanılarak çimlendirme çalışması tamamlandı. Alanda yamaçların kaya görüntüsünü ortadan kaldırmak ve daha estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla yamaçların alt ve üst noktalarına Amerikan sarmaşıkları dikildi”   denildi.



Mardin Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön