29 / 03 / 2024

Mardin Büyükşehir'den 41 sosyal yaşam evi!

Mardin Büyükşehir'den 41 sosyal yaşam evi!

Mardin Büyükşehir Belediyesi 2015 Haziran ayından bu yana sürdürdüğü “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Evi”’ projesi kapsamında 8 ilçeye bağlı mahallelerde 40 Sosyal Yaşam Evi’nin yapımı tamamlandı.




Mardin Büyükşehir Belediyesi 2015 Haziran ayından bu yana sürdürdüğü “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Evi”’ projesi kapsamında 8 ilçeye bağlı mahallelerde 40 Sosyal Yaşam Evi’nin yapımı tamamlandı. İnşaat sürecinde yurttaşların talepleri de göz önünde bulundurularak yapılan evler ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde inşa edildi.

 

“Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Evi” projesi kapsamında Artuklu’da 4, Dargeçit’te 5, Savur’da 4, Mazıdağ’da 3, Derik’te 5, Ömerli’de 5, Nusaybin’de 4, Kızıltepe’de 10 adet olmak üzere toplamda 40 Sosyal Yaşam Evi’nin inşası tamamlandı. Proje kapsamında Kızıltepe’de sürmekte olan 1 adet Sosyal Yaşam Evi ise 2 ay içinde yurttaşların hizmetine sunulacak. Sosyal Yaşam Evleri hakkında bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanlığı, “Sosyal Yaşam Evlerinin yapılış amacı, sosyo-kültürel etkinliklerin yapılması, sağlık hizmetleri, kişisel gelişim faaliyetleri, halk toplantıları, eğitsel hizmetler ve yas günleri başta olmak üzere yurttaşların ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere halklarımızın hizmetine sunulmuştur. Daha modern yaşam alanlarını inşa etmek amacıyla çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz” dedi.



Mardin Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön