29 / 03 / 2024

Mardin Devlet Hastanesi Mart'ta bitiyor!

Mardin Devlet Hastanesi Mart'ta bitiyor!

TOKİ tarafından yapılan 300 yataklı Mardin Devlet Hastanesi binasının Mart ayının sonunda bitmesi bekleniyor. Başhekim Bayram Açan, hastanenin 10 bin 340 metrekare kapalı alana kurulan akıllı bina konseptine sahip olduğunu söyledi.



Mardin'de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapımı devam eden 300 yataklı Mardin Devlet Hastanesi'nin Mart ayının sonunda teslim edilmesi bekleniyor. 


Konu ile ilgili bilgi veren Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Bayram Açan, hastanenin 10 bin 340 metrekare kapalı alana kurulan akıllı bina konseptine sahip olduğunu söyledi. Açan, "Oldukça hızlı ilerleyen hastanemizi Mart ayının sonunda teslim almayı umuyoruz. Maliyeti yüksek olan Anjiyo ünitesinin kurulması için yaptığımız girişimler sonuç verdi. Ünite kurulma kararı bakanlıktan çıktı. Bu sayede Yeni hastanede açık kalp ameliyatı da yaparak hastalarımızın Diyarbakır'a sevk edilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. 12 tane ameliyathane olacak bunların 2 tanesin de açık kalp ameliyatı yapılabilecek ileri donanımlı ameliyathanelerden oluşacak. 300 yataklı hastanenin her odasında banyosu, tuvaleti, nitelikli olacak şekilde yapılıyor." diye konuştu. 


Diyarbakır Haber Gazetesi


Geri Dön