20 / 04 / 2024

Mardin Nusaybin'de 4 bin 600 konut inşa edilecek!

Mardin Nusaybin'de 4 bin 600 konut inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mardin'de bir otelde muhtarlarla bir araya geldi. Bölgedeki projelerden bahseden Özhaseki, Nusaybin ilçesinde 4 bin 600 konutun inşa edileceğini söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yaşadığımız en büyük felaketlerden biri PKK felaketiydi. Şükür bitti, inşallah bir daha dönmez. Bir hak arama mücadelesi gibi başlayan bir meselenin sonunda nerelere doğru savrulduğunu, kimlerin emrinde nelerin yapıldığını, kandırılmış birçok zavallı gencin hayatının nasıl son bulduğunu hep birlikte gördük." dedi.


Bakan Özhaseki, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ve AK Parti İl Başkanı Ali Dündar ile Mardin'de bir otelde muhtarlarla bir araya geldi. Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi Regaip Kandili'nin idrak edildiğini, bu üç aylarda vahşi Arap kavimlerinde bile savaş yapılmadığını ve kötülüğün olmadığını söyledi. 


Bu günlerin ülkeye huzur ve barış getirmesi, kan ve gözyaşının olmaması için dua ettiklerini kaydeden Özhaseki, terörün yakıp yıktığı yerleri yeniden ihya etmek istediklerini dile getirdi.


Son yıllarda yaşanan acının belki de cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan acıların hepsine bedel olduğunu anlatan Özahaseki, "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Etrafımız kan gölü. Birçok ülke idare edilemez durumda. Cenabı Hakk'a şükürler olsun. Biz kendi içimizde birliğimizi, bütünlüğümüzü sağlıyoruz. Güçlenerek de hayatımızı devam ettiriyoruz, inşallah öyle devam eder." diye konuştu.


Son yıllarda Türkiye'nin önemli felaketleri atlattığını ifade eden Özhaseki, şunları kaydetti:


"Yaşadığımız en büyük felaketlerden biri PKK felaketiydi. Şükür bitti, inşallah bir daha dönmez. Bir hak arama mücadelesi gibi başlayan bir meselenin sonunda nerelere doğru savrulduğunu, kimlerin emrinde nelerin yapıldığını, kandırılmış birçok zavallı gencin hayatının nasıl son bulduğunu hep birlikte gördük. Allah bir daha bu kötü günleri yaşatmasın. Sonrasında bir FETÖ felaketi yaşadık. FETÖ felaketi de öbüründen beter. Yıllarca hepimize gelerek 'Bizler hizmet eriyiz, sizlere hizmet etmek istiyoruz, çocuklarını verin okutulalım. Zenginler siz de zekatını hayrınızı verin, sizlere hizmet edelim' diye bizi kandıranların bir gecede ne yaptıklarını, kime çalıştıklarını gerçek yüzlerini yurtdışından emir alınca nasıl vahşileşeceğini gördük. Ama şükürler olsun Allah'a, bu belanın da altından kalktık. Sanki asimetrik bir savaş var gibi. Bir de DEAŞ var. Görünüşte İslami olduğunu söylüyorlar ama hiçbir felsefi tabanı yok. Sanki proje bir örgüt. Onun sayesinde bütün ülkeler DEAŞ'le savaşacağız diye Suriye'ye doluştular."


Özhaseki, Türkiye'nin önemli bir noktada bulunduğunu, bunun için ayakta kalmanın tek yolunun güçlü olmaktan geçtiğini vurguladı.


Bir ve beraber olmak zorunda olduklarına işaret eden Özhaseki, "Bir ve beraber olmalıyız. Bunu dışında bizi paramparça ederler. Suriyeliler kaçıyor, buraya geliyor ama Allah korusun bizim vatanımıza bir şey olursa bizim gidecek başka ülkemiz yok. O yüzden biz hep bir ve birlikte güçlü olmalıyız. Çalışmalı ve dimdik ayakta durmalıyız." ifadelerini kullandı.


- "Vesayet rejimi hepimize çok çektirdi"


Halk oylaması sürecine de değinen Özhaseki, iki başlı sistemin kavgaya götürdüğünü, Türkiye'nin artık bundan kurtulması gerektiğini anlattı.


Dünyanın yarısının başkanlık sistemi ile idare edildiğini, Türkiye'de de artık bu kavganın bitmesi gerektiğini aktaran Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Sistem kavga ettirmeye kurulu bir sistem. Bu sistem adama kavga ettirir. Bu kavgalardan çok çektik. Bizim biran önce bu ikiliye son vermemiz lazım. Bu sistemde ısrar etmemizin önemli bir sebebi de vesayet rejiminin artık toprağın altına gömülüp gitmesi. Bu vesayet rejimi hepimize çok çektirdi."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün kenti ziyaret edeceğini anımsatan Özhaeki, Nusaybin ilçesinde 4 bin 600 konutun ve çok sayıda iş yerinin temelini atacaklarını, bunları da kısa sürede bitirecekleri söyledi.


Bakan Özhaseki, "Parkla ve bahçeler başladı. Bütün bunları kısa sürede bitirip eskiden yaşanmış kötü olayların üzerine bir sünger çekip yolumuza devem edeceğiz." diye konuştu.




AA


Geri Dön