16 / 04 / 2024

Mardin Yeşilli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mardin Yeşilli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mardin'in Yeşilli ilçesinde riskli alan ilan edilen bazı bölgelerde kentsel dönüşüm uygulanacak. Mardin'e bağlı Yeşilli ilçesinde bulunan bazı bölgelerin riskli alan ilan edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Mardin'in Yeşilli ilçesinde riskli alan ilan edilen bazı bölgelerde kentsel dönüşüm uygulanacak. 

Mardin'e bağlı Yeşilli ilçesinde bulunan bazı bölgelerin riskli alan ilan edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Söz konusu kararla birlikte, Yeşilli ilçesinde yeni alanlar kentsel dönüşüm kapsamına alınmış oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Yeşilli ilçesindeki Gül ve Tepebaşı mahallesi riskli alan ilan edildi. 

Resmi Gazete'de yer açıklamada, Mardin İli, Yeşilli ilçesi, Gül ve Tepebaşı Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 5/9/2016 tarihli ve 10954 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanları Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2'inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 26/9/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır" denildi. 


Mardin Arena


Geri Dön