11 / 05 / 2024

Mardin Yeşilli'de TOKİ kayıtları başladı!

Mardin Yeşilli'de TOKİ kayıtları başladı!

Mardin'in Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Yeşilli İlçesi'nde yapılması planlanan 2000 TOKİ konutu alacak olan vatandaşların kayıtlarının yapılmaya başlandığına dikkat çekti.



Ak Partili Mardin Yeşilli İlçesi tarafından bir düğün salonunda 1500 kişilik öğle yemeği programı düzenlendi. Düzenlenen programda Yeşilli'de yapılacak olan 2000 dairelik TOKİ'lerin kayıtları da yapılmaya başlandı. Törene Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Veysi Kaya, Ahmet Kaya, Ak Parti İl Başkanı M.Ali Dündar, Merkez İlçe Başkanı Olcay Sekizkardeş ve partinin yönetim kurulu üyeleri katıldı. 


Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir 52 projeye imza attıklarını ve daha çok işlerin yapılacağını aktardı. Demir, Yeşilli İlçesi'nde yapılması planlanan 2000  TOKİ  konutu alacak olan vatandaşların kayıtlarının yapılmaya başlandığına dikkat çekti. Kentsel dönüşüm projesi ile başlatılan çalışmalarda büyük bir ilerleme olduğunu belirten Hayrettin Demir,"Beni telefonla arıyorsunuz. Benim nerede olduğumu biliyor musunuz? Ancak beni 52 projenin yapımındaki yer çalışmalarında bulabilirsiniz. Ben yapılan çalışmaların yerindeyim. Ben hizmetlerime "Haydi Bismillah" diye başlıyorum. Ama beni en çok mutlu eden geçmiş tarihlerde Savur eşraflarında bir araya gelerek Türk Hava Kuvvetleri'ne bir uçak hediye eden Savur halkı, Şimdiden Savur İlçe halkından değerli hemşerimiz Prof. Dr. Aziz Sancar'ın dünyanın en önemli ödüllerinden birisini almasıdır. Şu gördüğünüz projeler sizler için yapılıyor. Yeşilli llçesi'nin dünyanın en modern ve en güzel ilçelerden birisi olacaktır. Çok çalışmamız gerekir. Yeter ki sizlerde bana yardımcı olunuz. Partim destekliyor, hükümetimiz her türlü projelerimize imza atarak Yeşilli halkına hediye ediyor. Yeşillinin kalkınması ve hiçbir sokak ve yerleşim yerine gidemeyen bir ambulans veya itfaiye arabası bırakmayacağım. Her sokak ve her vatandaşın kapısı önüne kadar araba gidebilecek bir şekilde modern insanca oturabileceğiniz bir konut yapmaya yemin ettim. Yeşilli de birçok evi yıkacağım, ama evsizde kimse kalmayacak. Beni bazı hemşerilerim mahkemeye vermişler, önemli değil burada hukuk var, devletin mahkemeleri var, hiç sorun değil. Yeşilli halkıma hizmet etmek için bu yola çıktım insanların rahat yaşaması için bizimde görevimizdir. Çünkü ben bir belediye başkanıyım. 

Önce Allah ve daha sonra halkıma güveniyorum. Her şey güzel olacak herkes mutlu olacak, herkes güzel ve modern bir evi sahibi olacak" dedi. 


AK Parti Mardin İl Başkanı M. Ali Dündar, Belediye Başkanı Hayrettin Demir'i parti olarak desteklediklerini belirterek, "Bu gibi hizmetlerinden dolmayı teşekkür ediyorum. Yapılan bu yatırımları desteklemek bizimde görevimizdir. Şeref sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı. Mardin Millletvekileri de bir selamlama konuşması yaparak Ak Parti Hükümeti hiç koalisyon ihtiyacı olmadan iktidar, tek başına iktidar olacaklarını belirttiler. 


MİROĞLU: 1 KASIM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 

Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 1 Kasım seçimlerinin ülke için büyük önem taşıdığını ve ülkenin kaderini değiştireceğini belirterek, "Hayrettin bey söylediğini söyledi. Bakınız Midyat ilçemizde 400 metre karelik bir ev bugün fiyatı 200 ile 250 bin arasında bir ev fiyatı biçilmektedir. Oysa bugün büyükşehirlerde bu gibi evler 700 binden aşağı değildir. Kentsel dönüşüm projesi Yeşilli için bir nimet ve bir başarıdır. Bu evlerin sizlere Allah nasip etmişse hükümete ayrıca teşekkür ediyoruz. Mutlu ve başarılı bir hayat, huzur ve güven için ancak ve ancak Ak Parti tek başına iktidar olması ile oluşabilir. Hayrettin bey 770 eski ve yıpranmış evleri yıktırıp modern ve Mardin taşları ile süslenmiş bir ev sizlerin olacak. Hayrettin Bey'in TOKİ ile sıkı bir diyaloğu var. Biz Ak Parti Milletvekili ve teşkilatı olarak bu konuda belediyeyi destekliyoruz ve sizlerinde gelecek her türlü sorunlarınızı başla gözle üzerinde durmaktayız. Yeşilli İlçesi diyebilirim ki en güzel ilçelerinden birisidir. Her konumu ile ama Yeşilli bugün turizm alanında nasibini almamıştır bu hizmetlerin bitmesi ile turizm alanında çok büyük adımlar atarak hizmet zincirini elde etmiş olacaktır. 1 Kasım seçimleri çok büyük önem taşımaktadır .Herkes sandık başına gitmelidir ve oyunu kullanmalıdır" diye belirtti. TOKİ evleri için kontenjan 2000 iken şimdiye kadar 2500 kişinin kaydını yaptığını belirten Başkan Demir, "TOKİ ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu sayıyı 3000'e kadar çıkarmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 


Adana İlk Haber


Geri Dön