29 / 03 / 2024

Mardin'de 30 akıllı ev inşa edilecek!

Mardin'de 30 akıllı ev inşa edilecek!

Memleketi Antalya’dan gelerek Diyarbakır’da emlak sektöründe çalışan Hatice Keleş hedef büyüttü. Çözüm süreci ile yönünü Mardin’e de çeviren Keleş, 15 milyonluk bir proje hazırladı.



Memleketi Antalya’dan gelerek Diyarbakır’da emlak sektöründe çalışan Hatice Keleş hedef büyüttü. Çözüm süreci ile yönünü Mardin’e de çeviren Keleş, 15 milyonluk bir proje hazırladı. Proje kapsamında yapılacak akıllı evler, kendi elektriklerini üretebilecek. 2013 yılının Mayıs ayında, memleketi Antalya’dan gelerek Diyarbakır’da gayrimenkul satış ofisi açıp kendisine ‘Barış elçisi’ diyen Hatice Keleş, barış sürecinin getirdiği olumlu hava ile birlikte, yönünü Mardin’e de çevirdi. Yaklaşık 15 milyon liraya mal olması planlanan bir proje hazırlayan Keleş, Kasımiye Medresesi civarında 30 adet akıllı ev yapacak.


BÖLGEDE BAHAR HAVASI ESMEYE BAŞLADI

Taşkent Gayrimenkul Ofisi sahibi Hatice Keleş, çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte Diyarbakır’a geldiklerini söyledi. Keleş, “Çözüm sürecinin etkilerini yavaş yavaş görmeye başladık. Diyarbakır’da emlak sektöründe önemli işler yaptık ve insanları tanıma fırsatımız oldu. Buranın neler istediğini nelere ihtiyaç duyduğunu öğrenmiş olduk. Çözüm süreci başlamadan önce bana Diyarbakır’a git ticaret yap deseler gülerdim. Çözüm süreci başlayınca ve başarılı bir şekilde ilerleyeceğine emin olduğum için kalkıp Diyarbakır’a geldim” dedi.


AKILLI EVLER KENDİ ELEKTRİKLERİNİ ÜRETEBİLECEK

Beklentilerin karşılığında Mardin’de yeni bir projeye başladıklarını ifade eden Keleş, “Kat karşılığı arsa aldık. 15 milyon liralık bir yatırım ile 30 villalık bir proje yapıyoruz. Uva Yapı sahibi Veysel Altıntaş ve Taşkent Yapı ortak yapımı ile Kale de Villa konutlarını yapmaya başladık. Villalarda iki değişik modelimiz var. Biri 350 metrekare 5 oda 1 salon, birisi de 6 artı 2 oda, 450 metrekare kapalı alanı olan villalarımız. Bu villalarımız da havuz var, sinema odası var. Akıllı evler olarak üretiliyor. Akıllı evlerin içerisinde bulunan tüm sistem mevcut. Bu villalara biz enerji, kendi elektriğini kendisi üreten sistem kuruyoruz. Evleri yaklaşık bir buçuk yıl sonra bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.


“BÜTÜN İŞ ADAMLARINA BÖLGEYE GELMELERİNİ TAVSİYE EDERİM”

Çözüm sürecinin bölgeye bahar havası estirdiğini kaydeden Keleş şunları söyledi: “Ben bütün iş adamlarına bu bölgeye gelmelerini tavsiye ederim. Doymuş bir bölgede para kazanmaktansa aç olan bir bölgede para kazanmak daha kolaydır. Bu bölge gerçekten iş potansiyeli olan bir yer. Yani yatırım yapıldığı zaman karşılığını alabileceğiniz bir yer. Bereketli toprakları var. Herkese tavsiye ediyorum, bütün çevremdeki insanlara da söylüyorum, mutlaka bu bölgeye gelmeliler.”


Mardin Arena


Geri Dön