24 / 04 / 2024

Mardin'de imar toplantısı düzenlendi!

Mardin'de imar toplantısı düzenlendi!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İmar Kanunu ve yapı denetimi hakkında kanun uygulamaları konusundaki sorunlara çözüm bulmak amacıyla imar müdürleriyle bir toplantı düzenledi.



Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, imar müdürleriyle bir toplantı düzenledi. Toplantıya Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halil Kösesoy, Müdür Yardımcısı Mesut Ağrakçe, Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Selahaddin Yılmaz, Artuklu Belediyesi İmar Müdürü Hasan İzgi, Kızıltepe Belediyesi İmar Müdürü Orhan Veli Ertaş, Midyat Belediyesi İmar Müdürü Murat Akgün ve diğer ilçe belediyelerinden teknik elemanlar katıldı. Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çok amaçlı toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Kösesoy, Mardin’in yaşanılır bir kent haline gelmesi için Belediye İmar ve Şehircilik müdürlerinin çalışmalarına bağlı olduğunu söyledi. Kösesoy, "4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun ve 3194 sayılı İmar Kanunu hem Bakanlığımıza hem de belediyelere sorumluluklar yüklemiştir. Bu nedenle, İlimizde can ve mal güvenliği temin eden kaliteli ve sosyal donatılarıyla yaşanabilir yapıların projelendirilmesi ve yapılmasında, belediyelerimizin İmar Müdürlüklerine büyük görevler düşmektedir. İmar müdürlerimizin, yapı sektörünün taraflarına yapacakları bilgilendirme ve ikazlar, sektörde teknik olarak iyileşme sağlayacaktır" dedi.

Yapı Denetimi ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürü Alaattin Demirat ise, "İmar planları, insan, toplum, çevre ilişkilerinde kişi ve kullanma dengesini en iyi biçimde belirlemek üzere yapılır. Bu nedenle İlimizdeki imar kirliliklerini engellemek için imar planlamalarının sosyal boyutuyla birlikte düşünülmesi gerektiği zaruretini ortaya koymaktadır. İlimizde çarpık yapılaşma ve imar kirliliğini engellemek Kanun ve mevzuatlara uygun projeler yapılmasına bağlıdır, yapı denetim şirketlerinin Belediye İmar Müdürlükleri’ne sunduğu plan-projelerin yeterli teknik kadrolarla incelenmesi ve uygulama safhasında yapıların denetlenmesiyle imar planı yapımı amacına ulaşacaktır" diye konuştu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Selahaddin Yılmaz ise projelerin eksiksiz olarak uygulanmasının sağlanması için ilçe belediyelerinin bilgilendirileceğini ifade etti.



Hürriyet 


Geri Dön