29 / 03 / 2024

Mardin'de kamu yatırımları arttı!

Mardin'de kamu yatırımları arttı!

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin' de kamu yatırımlarına 2013 yılında 1 milyar 234 milyon lira harcanarak yüzde 61' lik bir maddi gerçekleşme sağlandığını belirtti...




Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin'de kamu yatırımlarına 2013 yılında 1 milyar 234 milyon lira harcanarak yüzde 61'lik bir maddi gerçekleşme sağlandığını belirtti. 


Mardin genelinde 8 sektörde, 315 adet projenin mali karşılığının 10 milyar 72 milyon lira olduğunu belirten Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kamu yatırımları için 2013 yılı içerisinde toplam 2 milyar 23 milyon 128 bin lira ödenek tutarı olduğunu söyledi.


Kamu yatırımları bakımından İstanbul ve Ankara'dan sonra Türkiye' nin üçüncü şehri olan Mardin'e geçen yıl bir milyar 234 milyon lira tutarında yatırım yapıldığına dikkat çeken Vali Cengiz, "Şehre yapılan yatırımlar bu yıl ise katlanarak büyüdü. Son 3 yılda Mardin'e 2 milyar 23 milyon lira yatırım yapıldı. Hem sanayide hem turizm de önemli gelişmelerin yaşandığı Mardin, adeta yatırım merkezi haline dönüştü. Mardin'de, son 2 yıl içinde yapılan yatırımlarla şehirde sanayi hamlesi yaşanıyor. 200 fabrika ise sırada bekliyor. Bütün bunlar huzur ve güvene bağlıdır. Huzurun ve güvenin olduğu yerde istikrar olur." dedi


Mardin'in Türkiye'nin en çok gelişen illerin arasına girmeyi başardığını vurgulayan Vali Cengiz, şöyle konuştu: "10 yılda sanayide önemli adımlar atan Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde yer kalmadığı için bugün 200 yerli yabancı yatırımcı fabrika kurmak için sırada bekliyor. 2014 yılı için önemli projeler imza atmak istiyoruz. Bunun için yatırım planımızı gözden geçiriyoruz. Yurt içi ve yurt dışından yatırım yapmak isteyen iş adamları ile görüşüyoruz. Yatırımcılara bir an önce yer tahsis etmek için ikinci Organize Sanayi Bölgesi tahsis ettik. Yaklaşık bin 500 dönüm arazi üzerine ikinci Organize Sanayi Bölgesi'ni kurmak için çalışmalar başlattık. Bir zamanlar terör yüzünden yatırımcılar Mardin'den kaçarken bugün ise bölgeye gelen huzur ve güven ardından yatırım için sıraya giriyor. Bu yatırımlar sayesinde Mardin'de yaklaşık 4 bin gencimize istihdam alanları oluşturtmak istiyoruz.Bunları sağladığımız takdirde Mardin’in huzur ve refahı daha da artacaktır."


Bugün


Geri Dön