25 / 04 / 2024

Mardin'de kentsel tasarım toplantısı yapıldı!

Mardin'de kentsel tasarım toplantısı yapıldı!

Mardin'de "1. Cadde Yayalaştırma, Toplu Taşıma İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi" için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Zirek, Diyarbakır Kapı Eski Sanayi bölgesindeki yerin kamulaştırılarak otoparka dönüştürüleceğini söyledi.



Mardin'de özel bir otelde 1. Cadde Yayalaştırma, Toplu Taşıma İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi" için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda trafik sorununun çözümü için görüş alış verişinde bulunuldu. 


Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, "Yukarı Mardin dediğimiz bölgede bulunan tek bir cadde ve bu caddede ki trafik akışı adeta dünyanın hiçbir yerinde karşılaşamayacağımız bir manzarayı bize gösteriyor. Kaldırımlar insanların yürümesi için yapılırken, ne yazık ki burada araçların park yeri haline gelmişti. DİKA'nın katkılarıyla hazırlanan proje Vinci Cadde'nin yayalaştırılması ya da trafikten kısmen de olsa arındırılarak daha çok tarihi yapıların, mekânların iş yerlerinin alanlarını açmaktı. Tabi ki trafik sorunu Mardin'de sadece Vinci Cadde ile sınırlı değil bugün Mardin'in bu çarpık kentleşmesi aşağı Mardin dediğimiz Yenişehir'de daha çok görülmektedir. Ama bizler tarihi alana daha çok önem verdiğimiz için öncelikle Vinci Cadde'nin çalışmasını esas aldık." dedi. 


Zirek, Diyarbakır Kapı Eski Sanayi bölgesindeki yerin kamulaştırılarak otoparka dönüştürülmesi ile Vinci Caddedeki trafiğin rahatlayacağını kaydetti. Konuşmaların ardından hazırlanan proje hakkında katılımcılara sunum yapılarak bilgi verildi. 


Diyarbakır Haber Gazetesi



Geri Dön