26 / 04 / 2024

Mardin'de turizm sorunları tartışıldı!

Mardin'de turizm sorunları tartışıldı!

Sultanköy'de Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait Otel'de Mardin Valisi başkanlığında, turizmciler,ilçe kaymakamları, otel, motel sahipleri ile bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz de katıldı...




Mardin Mardin'de turizm sezonu öncesi hazırlıkların değerlendirilmesi ve sorunların giderilmesi amacı ile Sultanköy'de Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait Otel'de Mardin Valisi başkanlığında, turizmciler,ilçe kaymakamları, otel, motel sahipleri ile bir toplantı düzenlendi.Toplantıya Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Gürgör ile sektör temsilcileri katıldı. 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nm (EMITT) da değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda turizm sezonu öncesi son hazırlıklar ile uluslararası fuarlarda tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi konulan görüşüldü. Mardin'de turizm sektörüne ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Vali Cengiz, bu yıl turizm sektöründen beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Mardin il merkezi ve ilçelerinde tarihi dönüşüm projesinin hızla devam ettiğini belirten Vali Cengiz, "Bu çalışmaların boyutunu ilçelerimizi de dahil ederek genişleteceğiz. 


Ancak turizm sektöründe huzur ve güven ortamı çok önemli. Yapılan her yanlış Mardin'e mal edilir. Bunu da içimizde kuracağımız bir otokontrol mekanizmasıyla takip etmemiz gerekli" dedi. 


Hürses


Geri Dön