20 / 04 / 2024

Mardin'deki elektrik protestoları sona erdi!

Mardin'deki elektrik protestoları sona erdi!

Çiftçiler tarafından Derik’te başlatılıp daha sonra Kızıltepe ilçesine sıçrayan, zaman zaman karayollarının trafiğe kapatıldığı, göstericiler ile polislerin karşı karşı geldiği 3 gün süren eylemler, elektriklerin verilmesiyle sona erdi




Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde elektrik kesintisi nedeniyle 3 gündür süren eylemler, mahkeme kararıyla elektriklerin tekrar verilmesiyle sona erdi. 

 

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın başkanlığında dün akşam Mardin’in Derik İlçesi’ne gelen CHP heyeti, gece geç saatlerde Kızıltepe İlçesi’ne de gelerek, çiftçi ve muhtarlar ile görüştü.

 

Elektrik kesintileri nedeniyle çiftçiler tarafından Derik’te başlatılıp daha sonra Kızıltepe ilçesine sıçrayan, zaman zaman karayollarının trafiğe kapatıldığı, göstericiler ile polislerin karşı karşı geldiği 3 gün süren eylemler, elektriklerin verilmesiyle sona erdi. Çiftçilerin avukat Abdülkerim Türk aracağıyla başvurduğu Derik Asliye Hukuk Mahkemesi, elektrik kesintilerinin giderilmesine dönük kararı üzerine Derik’te dün saat 18.00’de, daha sonra da Kızıltepe’ye elektriklerin verilmesiyle eylemlere son verildi. Kızıltepe’nin bazı köylerine iletim hatları ve trafolardaki arıza nedeniyle hala elektrik verilemediği öğrenildi.



Vatan


Geri Dön