25 / 04 / 2024

Marka şehirler için 81 kente 81 akademisyen!

Marka şehirler için 81 kente 81 akademisyen!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 81 ile 81 akademik danışman görevlendiriyor. Şuan 70 ilin akademik danışmanları belirlenmiş durumda. Hedefte danışmanlar, yerel kalkınma için projeler üretmesi olacak.



TOBB, hem yerel kalkınmaya katkı sağlamak hem de üniversite-iş dünyası işbirliğini geliştirmek amacıyla 81 ile 81 akademik danışman projesini hayata geçiriyor. Türkiye’de 81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsaların yerelde veri ve bilgi üreterek şehir ve bölge stratejisi oluşturma kapasitelerinin de geliştirilmesi hedefleniyor. 


YURTDIŞI DENEYİMLİLER 


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu “Şuan 70 ilimizin akademik danışmanı belirlenmiş durumda. Danışmanların yüzde 45’i yurtdışında eğitim almış veya eğitim vermiş akademisyenler. Akademik danışmanlar, oda ve borsalarımızın kurumsal kapasitesine, yerel veri üretim kapasite inşasına da katkı verecekler. Bu noktada Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a da teşekkür etmek istiyorum. Kalkınma Ajansları ile yerel kalkınma için çok önemli projelere imza atıyorlar. Yerel kalkınmada önemli bir kaldıraç olan illerdeki eğitim yatırımlarımız da devam edecek. Şehrin ihtiyacına göre Anadolu, Fen, İmam- Hatip ve Meslek Lisesi yaptırıyoruz’’ diye konuştu. 


DANIŞMANLAR NE YAPACAK 


Hisarcıklıoğlu şu bilgileri verdi: “Beklentimiz yerel kalkınmaya yönelik proje üretmeleri. Şehrin durumuyla ilgili araştırma yapmaları, potansiyelin kullanılması için  oda ve borsalarımızın AB destek programlarına, kalkınma ajanslarına ve benzeri kuruluşlara yapacakları proje başvuruları için proje yazmaları ve takip etmelerini bekliyoruz."


Türkiye güvenle yürür 


Şehirlerin küresel rekabetten başarıyla çıkması için bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ‘’Birinci koşul; şehirleri marka haline getirecek olan en başta o şehirde yaşayan insanlardır.  İkincisi yaşam kalitesi.  Üçüncüsü şehirde özel sektör dostu iş ortamı şart. Eğer ilde bunları hayata geçirecek güçlü bir irade varsa küresel rekabette öne çıkarız, Türkiye hedeflerine güvenle yürür” diye konuştu.


Akşam


Geri Dön