19 / 03 / 2024

Markalı konut projeleri Anadolu’ya açıldı!

Markalı konut projeleri Anadolu’ya açıldı!

Büyükşehirlerde yaşanan ‘arsa arzı’ sorunu firmaların yeni illeri keşfetmesini sağladı ve markalı konut projeleri Anadolu’ya açıldı. İstanbul’da sıkça duyduğumuz geniş sosyal tesisli ve otel hizmeti sunan projeler Anadolu’ya da yayılıyor....



İSTANBUL’da artan rekabet, inşaat firmalarını yeni adreslere yönlendiriyor. Kayseri, Konya, Gaziantep ve Denizli’de konut projelerine başlayan şirketler Adana, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Malatya, Manisa, Trabzon ve Şanlıurfa’yı da mercek altına aldı.


BÜYÜKŞEHİRLERDE yaşanan ‘arsa arzı’ sorunu firmaların yeni illeri keşfetmesini sağladı ve markalı konut projeleri Anadolu’ya açıldı. İstanbul’da artan rekabet ortamına alternatif olarak şirketler, potansiyel gördükleri illerde konut projeleri geliştirmeye başladı. İstanbul’da sıkça duyduğumuz geniş sosyal tesisli ve otel hizmeti sunan projeler Anadolu’ya da yayılıyor.


KONYA’YA 100 MİLYON


İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Sakarya’da konut projeleri bulunan Bak Yapı bu yıl rotayı Konya’ya çevirdi. Şirket, 100 milyon liralık yatırımla Konya’da 700 konutluk projeyi hayata geçirecek. 53 dönüm arsa üzerinde yükselecek projenin 2015 son çeyrekte tamamlanması hedefleniyor. Bak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Bakgör, İzmir,  Ankara  ve Balıkesir’de projeler yapmak üzere görüşmelere başladıklarını da söyledi.


UYGUN ARSA FIRSATI


Tüketici beklentilerinin sadece İstanbul’da değil, diğer büyükşehirlerde ve Anadolu illerinde de yükseldiğini belirten Bakgör, böylece markalı konut projelerinin İstanbul dışına sıçradığını söyledi. Büyük inşaat şirketlerinin İstanbul dışına yaptığı markalı konut projeleri model teşkil ettiği belirten Bakgör, ”Uygun arsa bedelleri sayesinde maliyetler düşüyor. Düşen maliyetler tüketiciye fiyat avantajı olarak yansıyor” dedi.


YOLA KAYSERİ’DEN ÇIKTI


İstanbul ve Ankara’da konut projelerine devam eden YDA İnşaat Kayseri’ye 120 milyon lira yatırımla konut projesi inşa ediyor. 28 katlı projelerinin Kayseri’nin en yüksek binası olacağını söyleyen YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, “Kayseri’deki talebin öngördüğü-müz şekilde çıkması, diğer illere de yapacağımız yatırımlar açısından da bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz. Adana, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Konya,  Malatya, Manisa ve Şanlıurfa gibi özellikle konut sektöründe çıtayı yükseltecek projelere uygun talebi yakaladığımız diğer illerimizde de prestij projelere imza atmayı hedefliyoruz. Özellikle Diyarbakır, Konya ve Manisa gibi hâlihazırda devam eden farklı projelerimizin olduğu illere öncelik tanımayı planlıyoruz” dedi.


GAZİANTEP VE DENİZLİ


Gaziantep’e 3.470 konutluk proje inşa eden Sinpaş Yapı da, Denizli’de, Pamukkale ve Sarayköy arasında kalan bölgede bir proje hayata geçirmek için gün sayıyor. Projede konutun yanında termal bir tesis de inşa edilmesi planlanıyor. İstanbul’da Sancaktepe, Halkalı ve Kağıthane başta olmak üzere birçok ilçede projeleri bulunan şirket, Marmaris’te de yabancı yatırımcıya özel bir yazlık projesi hayata geçirmek için çalışmalara başladı.


Kimler İstanbul dışına çıkıyor


BU yıl YDA İnşaat Ankara ve Kayseri’de, Sinpaş Grubu Ankara, İzmir, Marmaris ve Denizli’de, Özyurtlar İnşaat Gaziantep’te, Demir İnşaat, Özak GYO ve Rönesans Konut İzmir’de, Kuzu Grup ve Akfen Ankara’da konut inşa edecek. Öte yandan MNG Holding’in Erzurum’daki, Halk GYO’nun Eskişehir’deki projesinde de inşaat devam ediyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu ve Timur Gayrimenkul de Bodrum’da villa projesi planlıyor. Ağaoğlu ayrıca Trabzon’da birkaç yıl içinde bir konut projesi hayata geçircek. Kayseri’de alışveriş merkezi projesini tamamlayan Artaş İnşaat’ın da yine aynı ildeki otel projesi devam ediyor. 


Anadolu illerinde ev kültürü değişiyor


ÖZYURTLAR Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, İstanbul’da son 10 yılda yaşanan ev kültürü değişiminin Anadolu illerine de yayıldığını söyledi. Anadolu’daki insanların artık daha kullanışlı metrekareler ve sosyal tesisli projeler tercih ettiğini belirten Özyurt, “Anadolu’da bugüne kadar büyük ve tek bina şeklinde yapılar vardı. İnsanlar artık İstanbul’daki markalı konut projelerinde olduğu gibi küçük, işletme maliyeti uygun ve sosyal alanı fazla evler istiyor. Biz de bu talebe cevap için yola memleketimiz olan Gaziantep’ten çıktık. İbrahimli bölgesinde 150 bin metrekare inşaat alanında 250 milyon liralık yatırmla yapılacak projede Alman ortağımız olacak” dedi. İstanbul’da rekabet yoğunluğu nedeniyle fiyatların yükselmediğini belirten Özyurt, Anadolu illeride yeni projelerin daha pahalı olduğunu, kendi projelerinde de metrekare satış fiyatı olarak 3 bin 500 lira bedel belirlediklerini kaydetti. Özyurt, Konya ve Trabzon’a da yatırım yapabileceklerini dile getirdi.



Gülistan Alagöz/ Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön