20 / 04 / 2024

Markalı konut projelerinde bayram kampanyası!

Markalı konut projelerinde bayram kampanyası!

Markalı konut projeleri sektörü bu yıl düzenlenen kampanyalarla birlikte hareketli dönem geçiriyor. Ramazanın yaz ortasına gelmesi ve bu nedenle insanların tatil döneminde bir yere gitmemesi de bu kampanyalarda etkili oluyor



Firmalar da bu durumu fırsat bilerek yeni kampanyalarla alımı desteklemeye çalışıyor. Bazı firmalar yüzde bir peşinat seçeneği sunarken, bazıları ise taksitleri erteliyor. Kampanyalar bunlarla da sınırlı kalmıyor... Bazı firmalar ise yüzde 12 peşin veya kredili alım indirimi yapıyor.

Konut sektörü, geçtiğimiz haftaları yurt dışı piyasalardan gelen sert rüzgarın Türkiye'yi ne derece etkileyeceğinin hesaplarını yapmakla geçirdi.

Faizlerin birkaç ay öncesine göre yükselmiş olması sektör açısından bir handikap olarak yorumlanıyor. 0.80'lere kadar düşen faizlerin 1'lerin üzerine çıkmasının olumsuz yansımaları, şirketlerin kampanyaları ile dengelenmeye çalışılıyor. Özellikle döviz cephesindeki dalgalanma, döviz kredilerinde ve dövizli satışlarda alıcıyı 'çekimser' bir havaya soktu. Ayrıca Başbakan'ın lüks konutlara dönük verdiği mesaj da bu alandaki satışların duraksamasına yol açacağa benziyor. Bu noktada da sektör otoriteleri cazip kampanyaları ve sabitlenmiş dolar kuru ile ortaya konacak tarifeleri devreye almaya hazırlanıyor.

Konut üreticileri şu aralara durgunluğu, farklı pazarlama yöntemleri geliştirerek, fırsata dönüştürmeye çalışıyor. Firmalar, bu amaçla bugünlerde birbirinden cazip kampanyalar düzenliyor. Bazı firmalar yüzde bir peşinat seçeneği sunarken, bazıları ise taksitleri erteliyor. Kampanyalar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Bazı firmalarsa yüzde 12 peşin veya kredili alım indirimi yapıyor.

Bunun dışında bazı konut üretici firmalar, peşin alımlarla uyguladıkları indirime ek olarak, satış  ofisindeki satış temsilcilerine pazarlık yetkisi de veriyor. Kısaca şu günlerde cebinde nakit parası olanlar, indirim oranlarını bir yerde kendi lehlerine çevirebiliyor.

Özellikle konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyenlerin konut alımını erteleme kararından vazgeçirmenin yollarını arayan şirketler, kampanyalarını uygun faiz ve vade aralıklarında taksit olanakları sunmak konusunda yoğunlaştırıyor.
Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, bazı şirketlerin düşük peşinatlı kampanyalarda yüklü ara ödeme talep ediyor olması... Ancak, bu ara ödemeler, her ay taksit ödeyen alıcıları güç durumda bırakabilir!   Bundan yola çıkarak konut üreticisi firmaların düzenlemiş oldukları birbirinden cazip kampanyaları derledik. Bu kampanyaların devam ettiği konut projeler ise şöyle:

DUMANKAYA PROJELERİ

Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya inşaat, sadece Ramazan ayı süresince geçerli olacak bir kampanya ile konut almak isteyenlere özel fırsatlar sunuyor. Dumankaya İkon, Flex Kurtköy, Dumankaya Modern Vadi ve Adres Panorama projelerini kapsayan kampanya dahilinde özel indirimler, peşinatsız ödeme imkanları, sıfır faiz ile 40 aya kadar taksitlendirme olanakları ve avantajlı ödeme tabloları gibi birçok özel imkan bir arada yer alıyor.

'11 ayın kampanyası' adı verilen bu özel fırsatlar kapsamında, Dumankaya Ikon, Flex Kurtköy, Modern Vadi ve Adres Panorama projelerinde geçerli olmak üzere peşin alımlarda ya da konut kredisi kullanımında yüzde 12 indirim imkanı sağlanıyor. Kredi masrafı olmadan Dumankaya Finansman Sistemi ile ödemesini yapacak konut sahibi adayları ise, Dumankaya İkon ve Adres Panorama'da 24 ay, Flex Kurtköy ve Modern Vadi projelerinde de 40 aya kadar sıfır faiz ile ödeme şansına sahip olacak.
Avantajlı ödeme planları sunan '11 Ayın Kampanyası' ile konut sahibi adayları, yapacakları peşinat ödemesinden sonra konut teslimine kadar ödeme yapmıyor ve teslimden sonra taksitleri kiracıları tarafından ödenebiliyor. Esnek ödeme seçenekleri de sunan yeni kampanyada daire sahibi adaylar peşinat ödemesini daire teslimine erteleyerek, hemen daire taksitlerini ödemeye başlayabilecekler. Kampanya 31 Ağustos tarihine kadar geçerli olacak.

Projelerinin künyesi:

Projenin Adı: Dumankaya İkon
Yeri: Göztepe
Yapımcı firma: Dumankaya İnşaat
Teslim tarihi: Aralık 2012
Konut sayısı: 1.053
Fiyatları: 171.000-1.207.000 TL arasında

Projenin adı: Dumankaya Flex Kurtköy
Yeri: Kurtköy
Yapımcı firma: Dumankaya İnşaat Teslim tarihi: Ağustos 2013 Konut sayısı: 376 daire Fiyatları: 93.000-397.000 TL arasında

Projenin adı: Modern Vadi
Yeri: Bahçeşehir
Yapımcı firma: Dumankaya İnşaat
Teslim tarihi: Mayıs 2014
Konut sayısı: 1.494 daire
Fiyatları: 99.000-424.000 TL arasında

Projenin adı: Adres Panorama
Yeri: Tuzla
Yapımcı firma: Dumankaya İnşaat
Teslim tarihi: Aralık 2013
Konut sayısı: 243 daire
Fiyatları: 72.000-141.000 bin TL arasında

ATAşžEHİR DELUXİA

Teknik Yapı, toplam 702 daireden oluşan Ataşehir Deluxia projesinin son etabını oluşturan teraslı stüdyo ve teraslı 1+1 tipindeki 45 adet daireyi özel bir kampanya ile satışa çıkardı. Yüzde 1 peşinat fırsatı ile satışa çıkan dairelerde 120 ay vade seçeneği de sunuluyor. 'Son Daireler, Son Fırsatlar' kampanyası kapsamında satışa açılan teraslı stüdyolar ve teraslı 1+1 tipi dairelerde ilk kez yüzde 1 peşinat fırsatı sunuluyor. Teknik Yapı Holding, konut satışlarında zorunlu olan yüzde 25 peşinat tutarı nedeniyle Ataşehir Deluxia projesinden daire alamayanları, kendi finansal kaynaklarıyla destekleme kararı aldı. Deluxia projesindeki son etaptan daire almak isteyenlerin, 1.751 TL'den başlayan yüzde 1'lik peşinatı ödemeleri yeterli olacak. Daire fiyatının zorunlu peşinatının geriye kalan yüzde 24'lük kısmı ise Teknik Yapı Holding'in öz kaynaklarından finanse edilerek bir yıllık süreye yayılacak. ''Son Daireler, Son Fırsatlar' kampanyası kapsamındaki yüzde 24'lük bakiye peşinata, Teknik Yapı tarafından Ocak 2012 ve Temmuz 2012 tarihlerinde iki ara ödeme kolaylığı sağlanacak. Projenin ilk etabı Mart 2012'de son etabı da Temmuz 2012'de teslim edilecek.

Projenin Künyesi

Projenin adı: Ataşehir Deluxia
Yeri: Batı Ataşehir Yapımcı
Firma: Teknik Yapı
Teslim tarihi: İlk etap Mart 2012, son etap Temmuz 2012
Konut sayısı: 702 daire
Fiyatları: 175.100-627.300 TL arasında

İSTANBUL LOUNGE 1-2

Eroğlu Yapı, Küçükçekmece Halkalı'da inşaatı süren İstanbul Lounge-1 ve İstanbul Lounge-2 projelerinde yaz kampanyası başlattı. 30 Ağustos'a kadar sürecek kampanyada, tüketicilere peşinat ödemesini 6 ay içinde tamamlama ve Türk Lirası'na vade farksız sabit taksit imkanı sunuluyor. şžirketten yapılan açıklamaya göre yüzde 5 peşinat ile başlanabilen çok avantajlı ödeme takviminde, 3 ay sonra yüzde 10, 6 ay sonra yüzde 15 oranında yapılan ara ödemelerle peşinat tamamlanabiliyor. Kalan bakiye ise vade farksız sıfır faiz ile 24 ay taksitle ödenebiliyor 757 daireden oluşan İstanbul Lounge-1 projesi, Ekim 2012'de teslim edilecek.

Eroğlu Yapı, İstanbul Lounge ve İstanbul Lounge-2 dairelerinde gizli veya ekstra masraf da uygulamıyor. Sunduğu tüm projeler için geçerli herşey dahil fiyatlar; KDV, tapu masrafları, alt yapı bedelleri, abonmanlık, sayaç, cins tashihi harcı ve iskan harç bedellerini kapsıyor. Ayrıca konut kredisinde dosya masrafı ve banka komisyonu da alınmıyor. 605 daireden oluşan İstanbul Lounge-2 projesi Mart 2013 tarihinde teslim edilecek. Projede yer alan dairelerin fiyatı 144 bin ila 587 bin TL aralığında.

Projelerin künyesi:

Projenin adı: İstanbul Lounge-1
Yeri: Halkalı
Yapımcı firma: Eroğlu Yapı
Teslim tarihi: Ekim 2012
Konut sayısı: 757
Fiyatları: 157.700-649.400 TL arasında

Projenin adı: İstanbul Lounge-2
Yeri: Halkalı
Yapımcı firma: Eroğlu Yapı
Teslim tarihi: Mart 2013
Konut sayısı: 605
Fiyatları: 144.000-587.000 TL arası

MALL OF İSTANBUL

Mahmutbey'de hayata geçirilen Mail of İstanbul'daki rezidanslarda yüzde 25 peşin ödeme, kalan yüzde 75 için ise yüzde 0.79 faiz ve 60 aya kadar vade seçenekleri geçerli olacak. Projedeki ofislerde ise yüzde 50 peşinat, kalan yüzde 50'lik kısım için ise 0.79 faiz oranı ile 60 aya varan vade seçenekleri bulunuyor. Ayrıca, peşinatın da taksitlendirilebildiği kampanyada ofislerdeki peşinatının yüzde 10'luk ödemesinden sonra kalan yüzde 40'ı altışar aylık eşit dilimlerle vade farksız ödenebiliyor. 323 milyon dolarlık yatırım değerine sahip projede toplam bin 200 rezidans daire bulunuyor.

Avrupa'nın en büyük ve en eğlenceli alışveriş merkezini bünyesinde bulunduracak Mall of İstanbul'da; temalı eğlence parkı, snowpark, 18 salonlu sinema, temalı müze, dünya ve Türkiye'nin yöresel mutfaklarını bir araya getiren Gourmet Center, botanik park gibi farklı bir çok özellik bir araya gelmeye hazırlanıyor. Projede ayrıca, restoran ve kafelerin yer alacağı açık caddede iç sirkülasyon için kullanılacak nostaljik 'hadi tramvay' projenin öne çıkan özellikleri arasında dikkat çekiyor. Torunlar GYO tarafından İstanbul'un en önemli kavşak noktalarından biri olarak kabul edilen Mahmutbey'de yapımı süren Mail of İstanbul projesinin 2013 yılının ikinci yarısında tamamlanması hedefleniyor. Projede yer alan bin 200 daire 338 bin ila 879 bin TL aralığında satışa sunuldu.

Projenin künyesi:
Projenin adı: Mall of İstanbul
Yeri: Mahmutbey
Yapımcı firma: Torunlar GYO
Teslim tarihi: Kasım 2013
Konut sayısı: 1.200 daire
Fiyatları: 338.000- 879.000 TL arasında

INNOVİA-4

Yeşil GYO, 'Yazınızı rahat geçirin' kampanyası ile ev sahibi olmak isteyenlerin hayatını kolaylaştırıyor. Innovia'nın son etabından banka kredisiz, kefilsiz, '0' faiz imkanı ile evinizi şimdi alın, taksitlerinizi ödemeye Aralık 2011'de başlayın. Innovia Projesi ile sektöre yeni bir soluk getiren Yeşil GYO, Innovia-4 ile 4 bin 750 kişiyi daha ev sahibi yapacak. Özel sektörde gerçekleştirilen en büyük konut projesi olan Innovia'nm son etabı ve son fırsatı olan Innovia- 4, 4 yıl 0 faiz ve yaza özel kampanyası ile herkesi ev sahibi yapmayı planlıyor.

Innovia'nın son faz ve son fırsatı olan 4'üncü etabında 50-60 metrekare aralığında 1+1 daireler, 91-122 metrekare aralığında 2+1 daireler ve 120-137 metrekare aralığında 3+1 daireler yer alıyor. 1+1 daireler ise 50,56 ve 60 metrekare büyüklüğe sahip. Aralık 2013'te teslim edilecek projede yer alan daireler 86 bin ila 255 bin TL aralığında satışa sunuldu.

Yüzde 75'i yeşil alan, etkileyici çevre düzeni, sosyal olanakları ile farklı bir yaşam projesi larak dikkat çeken Innovia 4 ayrıcalıklı bir yaşam sunuyor. Zen şelaleler, yürüme, bisiklet ve koşu yolları, bisiklet park alanları, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness-spa alanı, çocuk oyun alanları, seyir teraslan, basketbol, tenis, voleybol sahaları, cafeler ve teknolojik güvenlik donanımlarının yanı sıra 24 saat güvenlik görevlileri de bulunacak olan Innovia 4'de ev sahipleri sosyal olanaklardan ücretsiz olarak yararlanacak.

Projenin künyesi:
Adı: İnnovia-4
Yeri: Beylikdüzü
Yapımcı firma: Yeşil GYO
Teslim tarihi: Aralık 2013
Konut sayısı: 19 blok 4.750 daire
Fiyatları: 86.000-255.000 TL arasında

BİZİM EVLER-3 ve 4

İhlas Holding'in tüketicilere sunduğu Bizim Evler 4'ün kampanyası başladı. Yüzde 25'lik peşinatın ikiye bölündüğü kampanyada geri kalan yüzde 15'lik peşinat, bir yıl içerisinde tüketicinin istediği bir tarihte geri ödenebiliyor. Ayrıca 144 ay vade imkanı sunulan projede 5 ayrı banka ile çalışma imkanı sunuluyor. Kampanya Ramazan ayı boyunca sürecek.

Projelerin künyesi
Projenin adı: Bizimevler-3 Yeri: Ispartakule Yapımcı firma: İhlas Holding Teslim tarihi: Aralık 2011 Konut sayısı: 680 daire Fiyatları: 149 bin TL'den başlıyor

Projenin adı: Bizimevler-4
Yeri: Ispartakule
Yapımcı firma: İhlas Holding
Teslim tarihi: Haziran 2013
Konut sayısı: 780
Fiyatları: 188 bin TL'den başlıyor

KELEBEKLER VADİSİ:

Mimart Yapı'nın Bahçeşehir'de yaptığı Kelebekler Vadisi projesindeki villalar yüzde 15 indirim ve yüzde 9 peşinat fırsatıyla satışa sunuldu. Kampanya projedeki az sayıda villa için geçerli olacak. Kelebekler Vadisi'ndeki 324 metrekarelik ikiz villaların fiyatı 750 bin TL, aynı büyüklükte müstakil villalar 850 bin TL, 371 metrekarelik müstakil villalar ise 1 milyon 150 bin TL'den başlıyor.

Projenin künyesi:
Projenin adı: Kelebekler Vadisi Yeri: Bahçeşehir Yapımcı firma: Mimart Yapı Teslim tarihi: Teslim edilmeye başlandı Konut sayısı: 84 villa Fiyat aralığı: 750.000-1.150.000 TL aralığında

AURA RESİDENCE

Kartal'da Aura Residence'ı inşa eden Propa inşaat, Ramazan ayına özel bir kampanya düzenliyor. Yılsonunda yaşamın başlayacağı Aura Residence'ta son daireler yüzde 30 peşin ve faizsiz 30 ay Propa finansmanıyla satışa sunuluyor. Aura'da, peşinat 43 bin 200 TL'den, taksitler ise 3 bin 360 TL'den başlıyor. Propa inşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, faiz döviz dalgalanmalarından etkilenmeden, masrafsız, kredisiz ve kefilsiz ev ve ev-ofis sahibi olmak isteyenleri beklediklerini söyledi. Özçiçek, 'İnşaatın yüzde 85'i tamamlandı. Kampanyada, 48 metrekare daireler 144 bin ila 155 bin TL, 61 metrekare 1+1 dairelerin 209 bin ila 215 bin TL, 121 metrekare bahçe kullanımlı 2+1 daireler ise 315 bin TL'den satılıyor' dedi.

Projenin künyesi:
Projenin adı: Aura Residence Yeri: Kartal
Yapımcı firma: Propa İnşaat Teslim tarihi: 2011 sonu Konut sayısı: 195
Fiyat aralığı: Satışta olan daireler 144.000-315.000 TL aralığında
Ekonomist-Mortgage


Geri Dön