19 / 04 / 2024

Markalı konut projelerinde en çok talep gören daire tipi 2+1!

Markalı konut projelerinde en çok talep gören daire tipi 2+1!

TÜİK’in ‘İllerde Yaşam Endeksi’ araştırması ile 11 boyutu kapsayan 41 gösterge ile temsil edilen boyutları tek bir bileşik endeks yapısı içinde 0 ile 1 değer sayıları arasında değerlendirdi. Endeks 1 sayısına yaklaştıkça daha iyi bir yaşam düzeyi tariflenmekte.



TÜİK’in ‘İllerde Yaşam Endeksi’ araştırması ile 11 boyutu kapsayan 41 gösterge ile temsil edilen boyutları tek bir bileşik endeks yapısı içinde 0 ile 1 değer arasında değerlendirdi.


TÜİK’in ‘İllerde Yaşam Endeksi’ konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, altyapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyeti olmak üzere, 11 boyutu kapsayan 41 gösterge ile temsil edilen boyutları tek bir bileşik endeks yapısı içinde 0 ile 1 değer arasında değerlendirdi. Endeks 1’e yaklaştıkça daha iyi bir yaşam düzeyi tariflenmekte. Buna göre, Isparta, yaşam endeksinde en yüksek endeks değeri olan 0.6745 ile ilk sırayı alırken; 0.6737 ile Sakarya ve 0.6553 ile Bolu ikinci ve üçüncü sırada.


Kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılama ve ekonomik ve kişisel risklere karşı korunma imkânı sunan gelir ve servet boyutunda ise en yüksek endeks değerini 0.8788 ile İstanbul alıyor. Yaşanılan alanda altyapı hizmetlerine erişilebilme kapasitesi ve memnuniyetini göstermesi açısından yaşam kalitesinin önemli bir boyutunu temsil eden altyapı hizmetlerine erişimde, en yüksek endeks değeri 0.9592 ile ilk sırayı yine İstanbul almış durumda. 


İstanbul’da 2017 ve sonrası yatırımları düşününce bu sırayı kimseye kaptırmayacağı da net. Bu nedenle de yapı firmaları ne kadar Anadolu’ya açılma eğiliminde olsa da İstanbul’da yeni alanlar açmaktan vazgeçmiyor. Özellikle Üsküdar Sancaktepe, Mecidiyeköy Mahmutbey metro hatları, Avrasya Tüneli, 3. köprü, 3. havalimanı hem merkezde hem de çeperde değer artışına neden oluyor. Doğrudan konut fiyatlarına yansıyan bu değer artışı sonucu da erişebilirlik zorlaşıyor. Bu bağlamda en fazla talep hem oturumluk hem yatırımlık kesitin ortak noktası olan 2+1 daireler üzerine.


 İşte 2+1 dairelerin en fazla talep gördüğü projeler.



1)NEF SANCAKTEPE 19


Sancaktepe ev fiyatları, 2+1 daireler için son 12 yıl ölçü alındığında yüzde 230 oranında artış gösterdi. Nef’in Anadolu yakasındaki ilk projesi Nef Sancaktepe 19 İstanbul’un dört büyük ormanının ortasında doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Proje ön lansman aşamasında.

Web: http://www.nef.com.tr/nef-sancaktepe-19


2)PİYALEPAŞA İSTANBUL


Beyoğlu ev fiyatları, 2+1 daireler için son 12 yıl ölçü alındığında yüzde 204 oranında arttı. Polat Holding iştiraki Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından Beyoğlu’nda inşa edilen, Piyalepaşa İstanbul projesi 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire alternatiflerinden meydana geliyor.

Web : http://piyalepasa.com.tr/


3)AVRUPA KONUTLARI ATAKÖY


Bakırköy ev fiyatları, 2+1 daireler için son 12 yıl ölçü alındığında yüzde 403 oranında artış gösterdi. Artaş İnşaat’ın, Avrupa Konutları markalı 13’üncü projesi olan Avrupa Residence & office Ataköy’de, konut sahibi olmak isteyenlere 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri sunuluyor.

Web: www.avrupakonutlariatakoy.com


4)BÜYÜKYALI İSTANBUL


Zeytinburnu ev fiyatları, 2+1 daireler için son 12 yıl ölçü alındığında yüzde 423 oranında arttı. İstanbul Kazlıçeşme’de Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında, Emlak Konut güvencesiyle hayata geçiriliyor. Projede daireler 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde dizayn edilmiş.

Web: http://buyukyali.com/


Mimar Esin Tümer / Habertürk


Geri Dön